Az Agrárminisztérium elkötelezett a kistermelők támogatása mellett

2023. május 02. 11:14
Az Agrárminisztérium (AM) újabb 8 milliárd forint mezőgazdasági kisüzemet segítő támogatásról döntött a napokban – mondta Nagy István agrárminiszter a 24. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon április 29.-én, szombaton.
 
A tárcavezető kiemelte, hogy az elmúlt időszakban tovább nőtt a kistermelői, kézműves tejtermékek népszerűsége, a vásárlók pedig egyre tudatosabbak.
Az Agrárminisztérium elkötelezett a kistermelők támogatása mellett
AZ AGRÁRTÁRCA ELKÖTELEZETT A KISTERMELŐK TÁMOGATÁSA MELLETT, A MOSTANI ÚJABB TÁMOGATÁSSAL MÁR TÖBB MINT 80 MILLIÁRD FORINTOT ÍTÉLTEK MEG TÖBB MINT 14 EZER KISÜZEMI GAZDÁLKODÓNAK.
 
A miniszter hozzátette: a felhívás keretében 15 000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott egyösszegű, átalány jellegű támogatásra nyújthattak be támogatási kérelmet a kis méretű üzemmel rendelkező őstermelők és vállalkozások.
 
„Folytatjuk a magyar mezőgazdaság megújítását, a Közös Agrárpolitika Stratégia Tervben 5300 milliárd forint jut a magyar vidéknek” – hangsúlyozta Nagy István.
 
 
A miniszter rámutatott, a Hármas-Körös völgyében méltó helye és kultúrája van a sajtoknak, a boroknak. A Sajt- és Túrófesztivál a hagyományainkról, a kultúránkról, zenéinkről, táncainkról, a gasztronómiánkról szól. A fesztivál jelentőségét az is jól példázza, hogy hazánkban az elmúlt években nőtt az egy főre jutó sajtfogyasztás, tette hozzá.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

MNB előrejelzés: megmondták, melyik évszakban kezdődik az élelmiszerárak csökkenése

2023. február 09. 11:39
Már csak néhány hét és jön a fordulat?
 
Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa január végi ülésén az alapkamat 13 százalékon, valamint az egynapos betéti kamatszintet 18 százalékon tartásáról –  írja az MTI a szerdán közölt rövidített jegyzőkönyv szerint.

Rekordmagasságban az európai cukorárak

2023. október 12. 19:05
Ez nehéz helyzet elé állítja az országok cukorigényes iparágait.
 
Az ez évi cukorrépa betakarítás és feldolgozás előrehaladtával, az európai cukortermés a tavalyinál valamivel jobbnak ígérkezik, a földrész országai azonban a fogyasztási igényeket nagy valószínűséggel részben csak importból tudják kielégíteni – olvashatjuk a topagrar.com hírportálon.