Az AgroVario Kft. új tulajdonosa a Nothung Agrártanácsadó Zrt.

2024. január 11. 16:07
A tranzakció még folyamatban van, a lezárása több feltétel teljesülésének függvénye.
 
Az Axiál Kft. és az AgroVario eddigi 25%-os tulajdonosa, a Nothung Agrártanácsadó Zrt. megállapodtak, hogy a Nothung Agrártanácsadó Zrt. megvásárolja az Axiáltól az AgroVario 75%-os üzletrészét, és ezzel az AgroVario Kft. kizárólagos tulajdonosává válik – olvasható a hír az AgroVario Kft. weboldalán.
Az AgroVario Kft. új tulajdonosa a Nothung Agrártanácsadó Zrt.
Mint írják, a tranzakció még folyamatban van, a lezárása több feltétel teljesülésének függvénye. A Nothung Agrártanácsadó Zrt. tulajdonosai az elmúlt időszakban is aktívan részt vállaltak az AgroVario Kft. felépítésében és tevékenységének elindításában, így a tulajdonosváltás nem érinti az AgroVario eddig folytatott üzletpolitikáját és fejlődését.
 
A tulajdonosváltást a Fendt termékek gyártója, az AGCO International Gmbh is támogatja, részükről továbbra is biztosított minden támogatás az AgroVario Kft. sikeres működéséhez és a Fendt termékek piacra jutásának növeléséhez a jövőben is.
 
A tranzakció nem érinti a Fendt termékek forgalmazását, a traktorok (kiegészülve a hevederes traktorokkal), illetve a kombájnok, zöldsoros eszközök, bálázók értékesítését az AgroVario Kft. biztosítja a magyar gazdák részére a gyártó AGCO International Gmbh-val (Fendt anyavállalata) megkötött hosszútávú megállapodás alapján – olvasható a cikkben.
AgroVario Kft. adatlap, kapcsolat - Agroinform.hu
Az alkatrészimport 2024. január 1-től az AgroVario Kft. hatáskörébe került. Az AgroVario és az Axiál közötti megállapodás alapján az AgroVario a jövőben is igénybe veszi az Axiál Kft. alkatrész logisztikai megoldásait. Ennek köszönhetően teljeskörű hozzáférés biztosított továbbra is a teljes Fendt termékpaletta alkatrész ellátásához mind az AgroVario Kft.-nél, mind az Axiál logisztikai hálózatában is, az eddig megszokott bolti forgalmazásban.
 
Az elmúlt egy évben kiépítésre került az AgroVario Kft. országos Fendt szervizhálózata tapasztalt szervízmérnökök szakmai irányítása mellett, tekintettel arra, hogy az ország teljes területén csatlakoztak az Axiáltól az AgroVario Kft.-hez a felkészült Fendt szervizes kollégák. A szervizszolgáltatás zavartalansága érdekében az Fendt traktorok javítása az Axiál Kft. telephelyein is elérhető lesz, az ügyfelek választása alapján – közölték.
Fendt szálastakarmány betakarítógépek bemutatója az AgroVario Kft.  szervezésében
Az AgroVario Kft. már 2022-ben elkezdte a telephely hálózatának kiépítését. Központi telephelyük Ácson, az M1 autópálya mellett található. Jelentős szervizbázissal rendelkeznek Békéscsabán, Szolnokon, illetve Miskolcon. Új telephelyet nyitottak Kaposmérőn, illetve Szekszárdon. Kelet-Magyarországon és Nyugat-Magyarországon folyamatban van további fejlesztésük, amelyekkel teljessé válik az országos szerviz – és értékesítési hálózatuk.
BEDNAR products in the portfolio of AgroVario Kft. | BEDNAR FMT
Meggyőződésük, hogy az AgroVario elmúlt több, mint egy éves felkészülése, a kollégáik tapasztalata továbbra is biztosítani fogja a Fendt termékek, a HB Brantner pótkocsik, Bednar talajművelő eszközök és vetéstechnika, illetve az Agrifac önjáró permetezők magas színvonalú értékesítését, szervizszolgáltatásait és az alkatrészellátást meglévő és jövőbeli partnereik részére – olvasható a cikkben.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Hiába rendkívüli, kevesen ismerik? Támogatás mezőgazdasági termékek reklámozásához

2024. április 09. 14:52
Mutatjuk, milyen feltételei vannak a támogatási kérelem benyújtásának.
 
Megjelent a Magyar Államkincstár 22/2024. (IV.05.) számú közleménye a belső piacon és harmadik országokban megvalósított, mezőgazdasági termékekre vonatkozó tájékoztatásnyújtási és promóciós intézkedésekhez az egyszerű programok keretében igénybe vehető támogatás feltételeiről és a kérelembenyújtásról.

Minden, ami helyi termék: jogszabályi változások, fontos tudnivalók

2023. április 11. 14:40
Május 11-ig négy helyszínen kerül sor a Helyi Termék szakmai konferenciára. Jelentkezz!
 
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
 
A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.