Az Együtt a fogyasztókért programhoz csak 28 élelmiszeripari vállalkozás csatlakozott
2016. május 23. 08:20
Európai értelemben is egyedülálló az Együtt a fogyasztókért elnevezésű népegészségügyi kezdeményezés, amelyhez eddig 28 élelmiszeripari vállalkozás csatlakozott - mondta Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.
Az elnök emlékeztetett, hogy a programot 2014-ben találták ki és 2015-ben indították el. A 28 csatlakozó cég 80 olyan vállalást tett, amely segíti a lakosság egészségesebb életmódra nevelését.
Olyan akciók indulhattak többek között e vállalásokkal, amelyek a só- és cukorfogyasztás csökkentését népszerűsítik, de jutott forrás számos sportprogram támogatására is - tette hozzá.
Hangsúlyozta, hogy bár a 28 csatlakozó kevésnek tűnhet, de árbevétel alapján a piaci szereplők negyede, tehát főleg a nagyobb élelmiszeripari vállalatok találhatók közöttük, ennek is köszönhető az első év sikere.
Forrás: hirek.elelmiszerklub.hu
Hangsúlyozta, hogy bár a 28 csatlakozó kevésnek tűnhet, de árbevétel alapján a piaci szereplők negyede, tehát főleg a nagyobb élelmiszeripari vállalatok találhatók közöttük, ennek is köszönhető az első év sikere.
Forrás: hirek.elelmiszerklub.hu
Kapcsolódó cikkek
Ételt csak okosan már az óvodában is!
2018. március 06. 07:53
Egészen kiskortól taníthatók az élelmiszerbiztonság alapjai, hívja fel a figyelmet budapesti óvodákban szervezett rövid játékos előadásaival a Nébih „Ételt csak okosan!” kampány csapata. Az ingyenes programhoz a közeljövőben az ország területén működő önkormányzati, alapítványi és egyházi fenntartású óvodák is csatlakozhatnak majd.
A helyi termékek népszerűsítése a cél
2016. október 13. 07:40
A helyi termékek szülőföldünk ízlését, évszázados gasztronómiai hagyományát idézik, a termelőtől vásárolt portéka biztonságos, környezetkímélő, emellett segíti a vidék munkaerő-megtartó képességét is. Aki felelősen és igényesen akar választani, az helyben előállított élelmiszert tesz a család asztalára - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár Kecskeméten a Helyi Termék Éve Program folytatásaként „Helyből Jobb!” néven, megújult tematikával folytatja fórumsorozat őszi első állomásán.