Az Együtt a fogyasztókért programhoz csak 28 élelmiszeripari vállalkozás csatlakozott

2016. május 23. 08:20
Európai értelemben is egyedülálló az Együtt a fogyasztókért elnevezésű népegészségügyi kezdeményezés, amelyhez eddig 28 élelmiszeripari vállalkozás csatlakozott - mondta Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Az elnök emlékeztetett, hogy a programot 2014-ben találták ki és 2015-ben indították el. A 28 csatlakozó cég 80 olyan vállalást tett, amely segíti a lakosság egészségesebb életmódra nevelését. 
 

Olyan akciók indulhattak többek között e vállalásokkal, amelyek a só- és cukorfogyasztás csökkentését népszerűsítik, de jutott forrás számos sportprogram támogatására is - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy bár a 28 csatlakozó kevésnek tűnhet, de árbevétel alapján a piaci szereplők negyede, tehát főleg a nagyobb élelmiszeripari vállalatok találhatók közöttük, ennek is köszönhető az első év sikere.

Forrás: hirek.elelmiszerklub.hu

Kapcsolódó cikkek

Ne féljünk a magyar zöldségektől, de tartsunk az EU-n kívüliektől

2018. május 11. 08:22
Biztonságosak a magyar zöldségek és gyümölcsök. Az unión kívüli országokból érkező termékekkel azonban nem árt óvatosnak lenni, a bizonytalan eredet miatt sokszor azt sem lehet tudni, hogy milyen vegyszerrel kezelték azokat.

Monszun: a csapadékos meleg már károkat okoz a mezőgazdaságban

2018. június 12. 09:24
Az előttünk álló héten csütörtök-pénteken egy átmeneti kisebb lehűlés után visszatér a nyári meleg, egyébként pedig maradnak a majdnem mindennapos zivatarok, területi átlagban pedig újabb jelentős mennyiségű csapadék várható. A zivataros időjárás miatt nehéz tervezni a mezőgazdasági munkákat, a betakarítás előtt álló kultúrákban az esős, viharos idő károkat, terméscsökkenést és minőségromlást fog okozni.