Az Együtt a fogyasztókért programhoz csak 28 élelmiszeripari vállalkozás csatlakozott

2016. május 23. 08:20
Európai értelemben is egyedülálló az Együtt a fogyasztókért elnevezésű népegészségügyi kezdeményezés, amelyhez eddig 28 élelmiszeripari vállalkozás csatlakozott - mondta Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Az elnök emlékeztetett, hogy a programot 2014-ben találták ki és 2015-ben indították el. A 28 csatlakozó cég 80 olyan vállalást tett, amely segíti a lakosság egészségesebb életmódra nevelését. 
 

Olyan akciók indulhattak többek között e vállalásokkal, amelyek a só- és cukorfogyasztás csökkentését népszerűsítik, de jutott forrás számos sportprogram támogatására is - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy bár a 28 csatlakozó kevésnek tűnhet, de árbevétel alapján a piaci szereplők negyede, tehát főleg a nagyobb élelmiszeripari vállalatok találhatók közöttük, ennek is köszönhető az első év sikere.

Forrás: hirek.elelmiszerklub.hu

Kapcsolódó cikkek

Erősebb védelem kell az élelmiszer-termelő kisvállalkozásoknak

2018. augusztus 16. 11:55
A visegrádi országok szigorúbb fellépést szorgalmaznak a tisztességtelen forgalmazói magatartásokkal szemben. Az uniós szabályozás elfogadása segíthet a jövőben megakadályozni az olyan helyzetek kialakulását, amely jelenleg a magyar almatermelőket érinti.

Változik az élelmiszerkönyv kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó szabályozása

2016. február 25. 08:44
Változik a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó szabályozása: a folyamatosan frissülő, megújuló szabályok garantálják, hogy az előírásokat betartva és megfelelő szakértelemmel elkészítve, jó minőségű termékek készülhessenek - ismertette Zsigó Róbert.