Az ÉSZT, a LIGA Szakszervezetek, a MASZSZ, a Munkástanácsok és a SZEF közös nyilatkozata

2022. március 16. 09:03
 A konföderációk közös nyilatkozata az Európai Szakszervezeti Szövetség által az Ukrajna mellett szervezett 2022. március 15-i, nemzetközi szakszervezeti szolidaritási napra.
Az ÉSZT, a LIGA Szakszervezetek, a MASZSZ, a Munkástanácsok és a SZEF közös nyilatkozata

Az öt magyar szakszervezeti konföderáció egységesen támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja Ukrajna népét és az ukrán szakszervezeteket a függetlenségükért és a szabadságukért vívott harcban!

Egyöntetűen támogatjuk az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) azon követeléseit, amit 2022. március 15-én, az Ukrajna melletti szolidaritás napján meghirdetett. Amit mi, európai szakszervezeti szövetségek közösen meghirdettünk!

Oroszország vonuljon ki Ukrajnából!

Az öt magyarországi országos szakszervezeti szövetség a magyar nemzeti ünnepen, március 15-én különösen fontosnak tartja kinyilvánítani a nemzeti önrendelkezés és az emberi szolidaritás eszméjének fontosságát. Az 1848. évi magyar szabadságharc az egyik példája annak, hogy a nemzeti függetlenség, az egyes népek közötti szolidaritás és az elnyomottak melletti kiállás azok az európai értékek, amikből nem engedhetünk.

Szolidaritás Ukrajnával!

Az elmúlt hetek eseményei megmutatták, hogy Európában ismét milliók kénytelen elhagyni lakóhelyüket, az életük megmentése érdekében. A menekültek befogadása és a részükre nyújtandó segítség alapvető szolidaritási érték, amit egyetlen szakszervezeti tag sem vethet el, bárhol éljen a világon, beszéljen bármilyen nyelven. Felhívjuk tagszervezeteinket, a szakszervezeti tagokat, a háború elől menekülők támogatására.

Állítsák meg a háborút, függessze fel az agresszor a támadást! Ez az alapja annak, hogy ismét méltányos, mindenki számára előnyös megállapodás szülessen a békéről!

Budapest, 2022. március 11

dr. Kuti László, elnök, Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

dr. Mészáros Melinda, elnök, Liga Szakszervezetek

Székely Tamás, alelnök, Magyar Szakszervezeti Szövetség

Palkovics Imre, elnök, Munkástanácsok Országos Szövetsége

Csóti Csaba, elnök, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 

www.liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Kijárási korlátozás: mostantól csak így lehet agrárcélú munkát végezni Magyarországon

2020. november 12. 09:29
A 2020. november 11-től hatályos kijárási tilalom nem vonatkozik a munkavégzés esetére, továbbá a munkavégzés helyére, illetve onnan a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés idejére, de ezen eseteket okirattal igazolni kell. Az okirat tartalmi követelményeit a közbiztonságért felelős miniszter a kormány hivatalos honlapján tette közzé. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint a kijárási korlátozás kevésbé érinti a szántóföldi munkát végző gazdálkodókat, mivel végéhez közelednek az őszi munkálatoknak.

Koronavírus: így tisztítsd a telefonod, ha nem akarod, hogy a fertőzés melegágya legyen

2020. március 19. 07:53
Szakértők szerint amellett, hogy gyakran kezet mosunk, legalább egy héten kétszer alaposan meg kellene tisztítanunk a telefonunkat is. És hogyan tartsuk tisztán? Erre is vannak tanácsaink.