Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek

2024. április 19. 14:53
Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek
A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy a saját szakembergárdájukra támaszkodva számos telephelyén létesítenek napelemes kiserőműveket.
 
Hozzátették, hogy a fejlesztések megalapozásaként a Budapesti Közművek 2023-ban nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként napelemmodulokat, invertereket, tartószerkezeteket vásárolt.
A telepítések még az idén – az engedélyezési folyamatokat is figyelembe véve – teljeskörűen megvalósulnak, összesen több mint tucatnyi telephelyen közel 500 kW lesz a Budapesti Közművek különböző divízióinak (FŐTÁV, FKF, FŐKERT, BTI, FŐKÉTÜSZ) üzemi épületei tetőszerkezetein elhelyezett termelő kapacitás.
 
A Budapesti Közművek napelemei által termelt zöld áram évente több mint 200 tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának elkerülését fogja eredményezni – áll a közleményben.
 
forrás:agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan megnyitja kapuit az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, a hazai agrárium legjelentősebb szakkiállítása!

2023. január 12. 11:44
A 2023-as kiállítás számos színvonalas szakmai programot kínál az érdeklődőknek.
Idén se maradhat el a látványos PREGA AgRobot Show, a robotika legizgalmasabb fejlesztéseivel. Szakmai beszélgetésekből sem lesz hiány, szó lesz többek között a precíziós átállásról az Agrárközösség és Magyar Mezőgazdaság szervezésében, továbbá a mikrobiológiai termékekről a Magyar Talajvédelmi Baktérium gyártok és forgalmazók Szakmai Szövetségével. Előadások több témakört érintően is várhatóak, ilyen például az agrárgazdasági aktualitások, termelői kihívások, input és gabonapiaci lehetőségek, ajánlati fajtalista átadó a Szántóföldi Szakmai Nap keretein belül. A rendkívül színes kínálatban részt vesz a Portfolio is, ahol két témában is megtekinthetünk gazdasági – finanszírozási kitekintőt. Aszódi János pedig könyvbemutatóval és meglepetés vendégekkel várja majd az ide látogatókat.

A precíziós technológia a hatékony mezőgazdaság feltétele

2023. január 19. 10:19
Az agrárium területén a precíziós gazdálkodásé a jövő, a hatékonyság egyik feltétele. Az a gazdálkodó, aki elmulasztja a fejlesztést, az új technológiák alkalmazását, végérvényesen lemarad a versenyben – jelentette ki Feldman Zsolt, a február 8-9-én megrendezendő PREGA Konferenciát beharangozó sajtótájékoztatón.
 
Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára megfogalmazása szerint a mezőgazdasági termelést érő nehézségek, az európai uniós zöld előírások erősödése és a piacok kiszámíthatatlansága erősíti a technológiai megújulás kényszerét. Napjainkban olyan ütemben zajlik a világ mezőgazdaságának átalakulása - a technológiai, piaci és generációs korszakváltás -, hogy az alkalmazkodást és a hatékonyság fokozását elmulasztók behozhatatlan versenyhátrányba kerülnek – mondta.