Az Országgyűlés gazdasági bizottsága is tárgyalta a földadóval kapcsolatos törvénymódosító javaslatot

2023. június 01. 13:06
Nem plusz teherrel kell nehezíteni a gazdák munkáját, hanem segítséget kell nyújtani nekik.
 
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága is tárgyalta a földadóval kapcsolatos törvénymódosító javaslatot – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda csütörtökön.
 
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága is tárgyalta a földadóval kapcsolatos törvénymódosító javaslatot
 
A földadó eltörlésével kapcsolatban indított petíció eredményesnek tekinthető
Május 19-én Nagy István agrárminiszter, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, valamint Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke közösen nyújtották be a Magyar Országgyűlés számára a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosításáról szóló javaslatukat. A törvénymódosítás kezdeményezéséhez Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója is csatlakozott – emlékeztettek a közleményben.
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs szerint az földadó eltörlésével kapcsolatban indított petíció eredményesnek tekinthető. Magyarország kormánya figyelembe vette a több mint 120 ezer aláírást és ahogyan eddig is, a gazdák oldalán áll. Fontos mérföldkőnek tekinti, hogy már a gazdasági bizottság előtt is tárgyalhattak a földadó eltörléséről.
 
Magyarország kormánya figyelembe vette a több mint 120 ezer aláírást és ahogyan eddig is, a gazdák oldalán áll 
 
Törvénymódosító javaslatot dolgoztak ki
Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, hogy a magyar gazdák a háború, a szankciós energiaválság és az aszály mellett is folyamatosan helyt állnak, a magyar lakosságot folyamatosan jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel látják el, ezért nem plusz teherrel kell nehezíteni munkájukat, hanem segítséget kell nyújtani számukra és köszönettel lenni feléjük.
 
A kormány elkötelezett amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját, és ennek jogszabályban is érvényt szerez, ezt szolgálja a parlamentnek benyújtott javaslat is – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda.
 
Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke tájékoztatott, hogy a tavaly decemberben indított petícióban azt kérték: "Soha többet földadót"! Magyarország kormánya a gazdaszervezetekkel együttműködve dolgozta ki a törvénymódosító javaslatot, amelyet úgy alkottak meg, hogy a jövőben semmilyen módon ne lehessen megadóztatni a gazdák által művelt és használt földet.
földterület
 
A földadó következményei mindenkit érintenének
Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója szerint a földadó az élelmiszerek drágulását vonja magával, így annak következményei mindenkit érintenek. Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere megtette, hogy földadót vetett ki saját településén.
 
A gazdák félelme, hogy a baloldali önkormányzatok és polgármesterek máshol is követik példáját, ezzel is terhelve a földtulajdonosokat, ezért rendkívül fontos, hogy a földadó lehetőségét teljes mértékben eltöröljék – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda.
 
forrás:MTI
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Gyászhír

2023. október 04. 12:44
Kedves Kolléganők és Kollégák!
Szomorú kötelességünk tudatni Veletek, hogy kedves barátunk és kollégánk, Varga Péter, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. volt SZB titkára 2023. október 1.-jén életének 84. évében elhunyt. 
Temetése 2023. október 14.-én 11:00 órakor lesz a mezőhegyesi temetőben.

A téli madáretetés segíti a vadonélő tollasokat a betegségek legyőzésében

2023. április 25. 09:03
Bár néhány szakértő szerint a madáretetés miatt nő a madarak közt a fertőző betegségek és paraziták terjedésének kockázata, svéd tudósok most érdekes eredményekről számolnak be a Journal of Animal Ecology című folyóiratban megjelent kutatásukban. Az általuk vizsgált etetett kis énekesek télen könnyebben leküzdötték a fertőzéseket.