Az ünnep miatt változtak a bejelentési és beadási határidők

2017. április 13. 07:23
A Magyar Államkincstár, a húsvéti munkaszüneti napokra tekintettel, meghosszabbította a fagykár-bejelentések és az anyajuhtartási támogatási kérelmek beadási határidejét.

A téli fagykár-bejelentésének eredeti határideje a 2017. április 15-re, szombatra eső nap, ezért a hétfői munkaszüneti nap miatt a végső beadási határidő április 18-a, kedd.
A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint  erről az agrárkár-megállapító szervvel is egyeztettek, melynek köszönhetően a megyei kormányhivatalok felkészültek az ezen a napon szabályszerűen benyújtott bejelentések elbírálására.

A termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. III.13.) FM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatás igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/205. (II.19 FM rendelet alapján az anyajuhtartás támogatásra vonatkozó kérelmek esetében a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló végső határidő tárgyév április 14. Az Országgyűlés döntése értelmében nagypéntek munkaszüneti napnak minősül, mely az idei évben 2017. április 14. A munkaszüneti nappá nyilvánítás miatt a benyújtásra nyitva álló határidő a legközelebbi munkanapon, tehát április 18-án jár le.

 
nak.hu

Kapcsolódó cikkek

A Földművelésügyi Minisztérium a hagyományos és egészséges élelmiszertermelést támogatja

2017. április 05. 07:36
A magyar élelmiszergazdaságban a helyi gazdaságoktól az élelmiszeripari nagyvállalatokig minden szereplőnek meg kell találnia a helyét és a szerepét. A Földművelésügyi Minisztérium elkötelezett aziránt, hogy a kis és közepes területeken gazdálkodó agrárközéposztály megerősödjön, és a kisbirtok-nagybirtok aránya a jelenlegi 40-60 százalékról 80-20 százalékra változzon – fogalmazott beszédében Fazekas Sándor a Herman Ottó Intézetben rendezett tanácskozáson.

Előre kitölthető táblázattal gyorsítható az őstermelői igazolványok ügyintézése

2016. március 09. 07:56
A jogfolytonosság megőrzése mellett már csak kevesebb, mint két hétig, március 20-ig lehet kérelmezni a hatályát vesztett őstermelői igazolvány helyett új igazolvány kiváltását, illetve a még hatályos igazolványok érvényesítését. Az ügyintézést egy előre kitölthető táblázattal gyorsíthatják meg az érintettek.