Az ünnep miatt változtak a bejelentési és beadási határidők

2017. április 13. 07:23
A Magyar Államkincstár, a húsvéti munkaszüneti napokra tekintettel, meghosszabbította a fagykár-bejelentések és az anyajuhtartási támogatási kérelmek beadási határidejét.

A téli fagykár-bejelentésének eredeti határideje a 2017. április 15-re, szombatra eső nap, ezért a hétfői munkaszüneti nap miatt a végső beadási határidő április 18-a, kedd.
A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint  erről az agrárkár-megállapító szervvel is egyeztettek, melynek köszönhetően a megyei kormányhivatalok felkészültek az ezen a napon szabályszerűen benyújtott bejelentések elbírálására.

A termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. III.13.) FM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatás igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/205. (II.19 FM rendelet alapján az anyajuhtartás támogatásra vonatkozó kérelmek esetében a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló végső határidő tárgyév április 14. Az Országgyűlés döntése értelmében nagypéntek munkaszüneti napnak minősül, mely az idei évben 2017. április 14. A munkaszüneti nappá nyilvánítás miatt a benyújtásra nyitva álló határidő a legközelebbi munkanapon, tehát április 18-án jár le.

 
nak.hu

Kapcsolódó cikkek

3,56 milliárd forint támogatást kap beruházásához a Master Good

2016. március 09. 07:50
A kormány 3,56 milliárd forint támogatással járul hozzá a baromfitenyésztéssel és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport vágóhídját és feldolgozóüzemét bővítő, a vállalat exportkapacitását növelő 8,9 milliárd forintos beruházáshoz, a fejlesztés 500 új munkahelyet hoz létre Kisvárdán - közölte Szijjártó Péter.
 

Kedvezmények és szigorítások az őszi adócsomagban

2018. október 31. 08:35
Cafeteria kérdésben ugyan nem hátrált meg, de más egyéb területen adna kedvezményeket a kormány az új, őszi adócsomaggal – áll a MAZARS legfrissebb elemzésében.