Bankszövetség: hozzák vissza a lakástakarékot és az adómentes cafetériát

2018. október 18. 07:56
A Magyar Bankszövetség arra kéri a kormányt, hogy a most megszüntetett lakástakarék mint takarékossági forma helyett, szakmai egyeztetés alapján, olyan új konstrukció közös kialakítása váljon lehetővé, amelyben az állami támogatás hosszú távon működhessen.

A Bankszövetség közleménye szerint a felelős gazdálkodás fontos sarokköve a megtakarítás. Ha sikeres gazdaságot és fenntartható fejlődést akarunk, akkor erősítenünk kell a megtakarítási hajlandóságot és képességet.

Önkéntes pénztárak: van élet a cafeteria beszántása után?
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnökét, dr. Kravalik Gábort kérdeztük arról, milyen lehetőségek maradnak az öngondoskodásra.

Mint írják, a kormány az elmúlt időszakban két fontos, az öngondoskodást segítő konstrukciót is ellehetetlenített: a lakástakarékokat és a cafetériarendszerben is gyűjthető önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításokat.

A Bankszövetség ezért azt kéri, hogy a cafeteria rendszerébe a kedvezményes munkáltatói befizetések lehetőségét állítsa vissza a kormány, a lakástakarék-pénztárak helyére pedig vezessenek be egy új, a lakásra félretevő embereket támogató konstrukciót.

Emlékeztetnek: Magyarországon a lakás-takarékpénztári rendszeren keresztül eddig több mint 3,7 millió lakás-előtakarékossági szerződést kötöttek, jelentősen hozzájárulva az új otthonok megteremtéséhez csakúgy, mint a lakásfelújításokhoz. A lakástakarékok által a kezdetektől kifizetett összeg mintegy 2000 milliárd forintra rúg, ebből körülbelül 1 millió család valósíthatta meg lakáscéljait 2,5 fős átlagos háztartással számolva, és figyelembe véve, hogy egy családon belül 1,5 szerződés van.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Elmélyül az agráripari együttműködés Vietnammal

2017. szeptember 27. 08:06
Élénk érdeklődés mutatkozik vietnámi részről a magyar mezőgazdasági gépgyártás iránt, miközben erősödő együttműködés várható a baromfi-tartás és az élelmiszerbiztonság területén, jelentette ki Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Hanoiban Nguyen Xuan Cuong-al, Vietnam agrárminiszterével folytatott megbeszélése után.

A tél közeledtével szinte az összes élelmiszer drágulni kezdett

2018. október 29. 09:52
Drága az alma, drága a krumpli, drága a liszt és a repce is nagy bajban van. A kukorica az egyetlen, amiből bővelkedünk, a közelgő télre való felkészülés azonban egyéb dolgokra is felhívja a figyelmet.