Behúzta a kéziféket a magyar ipar

2023. augusztus 04. 13:56
Júniusban az ipari termelés volumene 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás májushoz mérten 0,9 százalékkal mérséklődött – jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Behúzta a kéziféket a magyar ipar
A termelés csökkenéséhez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú alágak közül a termelés volumene leginkább a járműgyártásban nőtt, jelentősen bővült a villamos berendezés gyártásában is, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett – közölte a KSH.
 
A termelés az év első hat hónapjában 4,8 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában. Az ipari termelés júniusi részletes adatait augusztus 15-én közli második becslése alapján a KSH.
 
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Jó hír a Dunaferr dolgozóinak

2023. március 08. 11:54
Néhány napon belül érkezik a februári bérük – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Czomba Sándor kiemelte, fontos a gyárban dolgozók munkahelyének megőrzése, ezért döntött úgy a kormány, hogy fél évig átvállalja a munkabéreket. Ez 16 milliárd forint, amelyből már 7 milliárd forintot kifizettek.

Tüntető gazdák akadályozták a forgalmat az egyik magyar-román átkelőn

2024. január 17. 17:04
Több órára elzárták a román-magyar határ Csanálos-Vállaj határátkelőjét szerdán az immár napok óta tiltakozó román gazdák, és több romániai helyszínen is folytatódtak a forgalomlassító felvonulások.
Bár az egyes gazdaszervezetek képviselői már hétfőn este megegyeztek a román mezőgazdasági minisztériummal követeléseik teljesítéséről, a román gazdák spontán tüntetései szerdán is folytatódtak. A Nagykároly környéki gazdák délben a román-magyar határra, a csanálosi (Urziceni) határátkelőhöz vonultak, ahol előbb az egyik, majd mindkét sávot lezárták traktorjaikkal, akadályozva a határátkelést - írta a román rendőrség közlekedési osztálya.