Behúzta a kéziféket a magyar ipar

2023. augusztus 04. 13:56
Júniusban az ipari termelés volumene 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás májushoz mérten 0,9 százalékkal mérséklődött – jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Behúzta a kéziféket a magyar ipar
A termelés csökkenéséhez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú alágak közül a termelés volumene leginkább a járműgyártásban nőtt, jelentősen bővült a villamos berendezés gyártásában is, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett – közölte a KSH.
 
A termelés az év első hat hónapjában 4,8 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában. Az ipari termelés júniusi részletes adatait augusztus 15-én közli második becslése alapján a KSH.
 
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Az elektromos autók több mint felét cégek vették Magyarországon

2023. december 07. 20:34
Többségében céges autók a magyar utakon futó elektromos járművek – derült ki az Allianz közleményéből. A biztosító azt is megírta, hogy nagyon sokan kötnek biztosítást az elektromos autókra, mivel ezeknek drágább a javítási költségük. Sokan a lopástól is félnek, ezért biztosítják a járműveket.

Felforgatja a lakáspiacot a frissen bejelentett otthonfelújítási támogatás - Megszólaltak a piac szereplői

2024. április 05. 15:39
Átfogó otthonfelújítási programot jelentett be a kormány, melyet az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni. Az építőipari szakértők szerint ezzel végre megérkezett az az első lökés a szektornak, amire a kilábaláshoz szükség volt. Mivel 30%-os energiamegtakarítást kell elérni a támogatáshoz, ezért komplex korszerűsítésben érdemes gondolkodnia mindenkinek. Ehhez építőipari kapacitásból vagy éppen szigetelőanyagból nem lesz hiány.