Béremelés jöhet a BKV-nál: már megkezdődtek a tárgyalások

2023. január 19. 10:38
Január 17.-én megkezdődtek az idei évi bértárgyalások a BKV-nál. A munkáltatói oldal 15+1 százalékos bérfejlesztést javasolt.
 
A plenáris ülés keretében megkezdődött a 2023-as bértárgyalás a BKV-nál. A 2021 júniusában a Főváros és a Bérszövetséget alkotó szakszervezetek között létrejött megállapodással összhangban a munkáltatói oldal 15+1%-os bérfejlesztésre tett javaslatot. Egyben felkérte a munkavállalói oldalt, hogy fogalmazzák meg javaslataikat a 15+1%-os bérfejlesztésre szánt keret pontos felosztásával kapcsolatban.
Béremelés jöhet a BKV-nál: már megkezdődtek a tárgyalások
Bolla Tibor vezérigazgató felhívta rá a figyelmet, hogy a menedzsment álláspontja szerint a bérfejlesztés során fontos szempont a BKV, mint munkáltató munkaerőpiaci helyzetének stabilizálása, az új munkaerő bevonzása, valamint a jelenleg a vállalatnál foglalkoztatott munkaerő megtartása, különös tekintettel a hiányszakmákban dolgozókra. A vezérigazgató kifejezte reményét, hogy a bértárgyalások már január hónapban lezárulhatnak.
 
forrás: penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

2023. február 14. 12:50
Évente több száz projekt indul, amiből vállalkozások születhetnek, azonban ezeknek csak elenyésző része jut el akár csak a kidolgozott tervig is egyáltalán. Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!
 
Rengeteg vállalkozás alakul minden évben és a többségük egy remek elképzelés vagy egy teljesen új technológia köré épül. Azonban ez nem jelenti azt, hogy mindegyikből sikersztori lesz, hiszen az ötlettől eljutni a sikeres vállalkozásig egy hosszú és sok esetben rögös út. Hazai viszonylatban a nemrég tőkebevonási kampányt indított Brancs közösségi piac egy hiteles validálási pont, ami megmutatja egy ötlet mennyire piacképes és megteremti-e a kapcsolatot a projekt célközönségével. Be is mutatunk három olyan kampányt, ami a Brancson debütál és amire érdemes odafigyelni!
 

Sztrájkdömping Németországban: szinte teljesen leállt az élet

2024. március 12. 16:50
Óriási a káosz a németeknél, ahol sztrájkok miatt összeomlott a tömegközlekedés, szünetel a vasúti teher- és személyszállítás, több reptéren nincs földi kiszolgálás. Pénteken a kereskedelemben és az autógyártásban is a leálltak a munkával.