Béremelés jöhet a BKV-nál: már megkezdődtek a tárgyalások

2023. január 19. 10:38
Január 17.-én megkezdődtek az idei évi bértárgyalások a BKV-nál. A munkáltatói oldal 15+1 százalékos bérfejlesztést javasolt.
 
A plenáris ülés keretében megkezdődött a 2023-as bértárgyalás a BKV-nál. A 2021 júniusában a Főváros és a Bérszövetséget alkotó szakszervezetek között létrejött megállapodással összhangban a munkáltatói oldal 15+1%-os bérfejlesztésre tett javaslatot. Egyben felkérte a munkavállalói oldalt, hogy fogalmazzák meg javaslataikat a 15+1%-os bérfejlesztésre szánt keret pontos felosztásával kapcsolatban.
Béremelés jöhet a BKV-nál: már megkezdődtek a tárgyalások
Bolla Tibor vezérigazgató felhívta rá a figyelmet, hogy a menedzsment álláspontja szerint a bérfejlesztés során fontos szempont a BKV, mint munkáltató munkaerőpiaci helyzetének stabilizálása, az új munkaerő bevonzása, valamint a jelenleg a vállalatnál foglalkoztatott munkaerő megtartása, különös tekintettel a hiányszakmákban dolgozókra. A vezérigazgató kifejezte reményét, hogy a bértárgyalások már január hónapban lezárulhatnak.
 
forrás: penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

9 százalékkal nőtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagos díja

2023. augusztus 01. 15:04
Több mint 51 ezer forint volt az autók éves kötelező felelősségbiztosítási átlagdíja az idei első félévben, ami 9 százalékos emelkedés a múlt év azonos időszakához képest - közölte a Netrisk.hu az MTI-vel kedden, saját adatai alapján.
 

Elfogadta a jövő évi költségvetést az Országgyűlés

2023. július 07. 14:07
Elfogadta az Országgyűlés pénteken a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényt, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter korábban védelmi költségvetésnek nevezett.
 
A parlament 121 igen és 44 nem szavazattal hagyta jóvá a jogszabályt.