Biztosítottá válik a másodfokú eljárás a környezetvédelmi hatósági ügyekben

2023. december 13. 15:23
A magyar emberek egészségének és a környezet védelmének további erősítése érdekében a kormány által benyújtott törvényjavaslat szerint a jövőben a környezetvédelmi hatósági ügyekben lehetőség lesz a másodfokú eljárás lefolytatására.
 
Biztosítottá válik a másodfokú eljárás a környezetvédelmi hatósági ügyekben
A magyar gazdaság jövője a zöldenergia, a korszerű, tiszta technológiák alkalmazása nemcsak az ország energiaszuverenitását növeli, hanem hazánk környezetvédelmi céljainak eléréséhez is hozzájárul. A magyar emberek egészségének és a környezet védelmének további erősítése érdekében a kormány által benyújtott törvényjavaslat szerint a jövőben a környezetvédelmi hatósági ügyekben lehetőség lesz a másodfokú eljárás lefolytatására.  
Négyszeresére nőtt a szén-dioxid-kibocsátás Gödön, miután a Samsung  akkumulátorgyára terjeszkedni kezdett « Mérce
Magyarország az elfogadott stratégiák és akciótervek mentén folyamatosan halad a környezetvédelmi és klímavédelmi céljainak elérése felé. Az egyes hatósági kérdésekről szóló törvényjavaslat 2024. július elsejétől lehetővé teszi a másodfokú eljárás lefolytatását a részletszabályokat rögzítő kormányrendeletben meghatározott környezetvédelmi hatósági ügyekben, beleértve a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyeket is. A javaslat rögzíti, hogy jogorvoslati határidő megegyezik az alapeljárás határidejével és a közigazgatási perben nincs helye a döntés megváltoztatásának. A fellebbezés lehetőségének megteremtésével tovább erősödik a jogbiztonság a fellebbviteli eljárások területén is.
Befújja a szél | Magyar Narancs
Emellett az Energiaügyi Minisztérium felülvizsgálta az ipari létesítmények levegőbe történő kibocsátására vonatkozó határértéket. A módosítási javaslatokkal a magyar szabályozás – a németországihoz hasonlóan – az Európai Unióban a legszigorúbb határértékeket állapítja meg az ipari létesítmények általános kibocsátási határértékeire vonatkozóan.
 
A módosítások egyaránt szolgálják a magyar emberek egészségének védelmét és környezetvédelmi célkitűzéseink további erősítését, a magyar emberek százezreinek munkát adó ipari létesítmények működése során.
 
forrás: Energiaügyi Minisztérium
 

Kapcsolódó cikkek

14 gazdaságerősítő intézkedést jelentett be a kormány

2023. augusztus 16. 15:06
A második negyedévi GDP-visszaesés a negatív gazdasági ciklus alja, a harmadik és negyedik negyedévben gyors visszapattanás várható – így értékelte közleményében a szerdai GDP-adatokat Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Őstermelő vagy? Jó ha ezeket a változásokat ismered!

2023. június 12. 13:40
Idén számos változás következett be az őstermelők adózásában, járulékfizetési kötelezettségeiben.
 
Egyebek közt ezekről esett szó azon az online szakmai napon, amit nemrég szervezett mezőgazdasági őstermelőknek és könyvelőknek a Menedzser Praxis. A szakmai nap előadója Dr. Nagy Péter, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóság jogi kiemelt referense volt, a szakember a mezőgazdasági őstermelőkre, az őstermelők családi gazdaságára és a családi mezőgazdasági társaságra vonatkozó szja- és járulékszabályokat, illetve a legfontosabb tudnivalókat ismertette közérthető formában. Ezekből szemezgettünk a teljesség igénye nélkül.