Borkóstolóval várnak minden érdeklődőt a hétvégén Bács-Kiskunban

2023. szeptember 29. 14:02
Szombat délután a Császártöltési Pincesorokért Egyesület szüretzáró borkóstolót rendez 15 órától a Főkáptalan pincesoron.
 
Borkóstolóval várnak minden érdeklődőt a hétvégén Bács-Kiskunban
Hét pincészet új fehérborait is meg lehet kóstolni a látogatások során. Másnap 15 órakor szüreti felvonulást tartanak a településen, amelyen közel 400 ember vesz részt. A Pincelakat Szállodástól indul a menet, melynek végállomása a piactér lesz.
 
forrás: agrotrend.hu / baon.hu

Kapcsolódó cikkek

A nyár sokat lendített a pálinka piacán

2023. augusztus 31. 15:51
Leveseket, mártásokat, desszerteket is ízesíthetünk vele. Ez pedig nem más, mint a pálinka, ami nem csak kísérőként, hanem egy menüsor bármelyik fogásában is használható. A kereslet növelése érdekében számos főzde a párlatkészítés mellett vendéglátással is foglalkozik: kóstolókat, vacsorákat szerveznek. Az egyre népszerűbb pálinkavacsorákon az ételek mellé nem csak borokat, hanem pálinkákat kínálnak a vendégeknek.

Különleges tárlatok és tavaszi zsongás Vácott

2023. április 12. 11:53
Pattanj kerékpárra, vagy válaszd az elektromos vonatot, de jöhetsz autóval is. Sőt április végétől a szárnyashajó is iderepít. Mindössze fél órára Budapesttől, Vác, a varázslatos Duna-parti barokk kisváros tavaszi kiruccanásokra tökéletes választás.
 
"Sajdik szerint Petőfi" – időszaki kiállítás a Sajdik Gyűjteményben: a Vác Főterén található állandó kiállítás mintegy 130 eredeti alkotáson keresztül mutatja be Sajdik Ferenc grafikus, karikaturista eddigi életművét. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a Pannónia-ház emeletén megnyílt a "Sajdik szerint Petőfi" című időszaki kiállítás, amely a grafikus könyvillusztrációit mutatja be, és május 14-ig látogatható.