Budapestről induló vonatokat is érint a német sztrájk

2023. március 27. 12:00
A hétfői németországi közlekedési sztrájk már érinti a vasárnap este oda induló, valamint a kedd reggel onnan érkező nemzetközi vonatokat is.
  
A Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap azt közölte: a Budapestről 26-án este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon Rzepin és Berlin között pótlóbusszal utazhatnak az utasok. A Budapestről vasárnap (és hétfő) este induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. Salzburg és Stuttgart között a vonat nem jár.
Budapestről induló vonatokat is érint a német sztrájk
Korábban azt írták, hogy Németországban hétfőn 24 órás munkabeszüntetés okoz jelentős vasúti fennakadásokat, és ez a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti. Tájékoztatásuk szerint a német vasúttársaság (Deutsche Bahn – DB) az utazások elhalasztását javasolja.
 
A már korábban, március 23-ig megváltott, hétfőre vagy keddre Németországba, illetve a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy április 4-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.
 
 A Németország felé utazóknak azt ajánlják, hogy a DB honlapján tájékozódjanak. Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon – tudatta a Mávinform az MTI közlése szerint.
 
forrás: startlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Átalakítják az állampapírok rendszerét

2022. december 30. 11:52
Jövőre újra nőni fog a teljes forint lakossági állampapír-állomány az idei visszaesés után, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 960 milliárd forintos emelkedéssel számol - ez is kiderül a 2023-as évi finanszírozási tervből.
 
Az adósságkezelő az idei megtorpanást a lakossági állampapírpiacon azzal magyarázta a finanszírozási tervben, hogy miután a hozamok nagymértékben megemelkedtek, a háztartások jelentős mennyiségű alacsonyabb kamatozású lakossági állampapírt váltottak vissza, és inkább magasabb hozamot ígérő eszközökre váltottak.

MÁSZ: a benzin 10 forinttal olcsóbb, a dízel 1 forinttal drágább a szomszéd országok átlagáránál

2024. május 10. 15:31
A Magyar Ásványolaj Szövetségnek (MÁSZ) a belföldi és a környező országok üzemanyag árait bemutató heti tájékoztatása szerint a 95-ös motorbenzin pénteki 613 forintos átlagára 10 forinttal alacsonyabb, a 604 forintos dízelár 1 forinttal magasabb, mint a szomszédos országok átlagára.