Centenáriumi SIMA – képriport Párizsból

2023. november 15. 18:18
Százéves fennállását ünnepli a SIMA kiállítás, az az európai jelentőségű és méretű mezőgazdasági seregszemle, amelyre idén november 6. és 10. között kerül sor Párizsban. Szerkesztőségünk is a helyszínen van, s képekben próbáljuk meg bemutatni a kiállítást.
Centenáriumi SIMA – képriport Párizsból
A kiállítás a hatékony és fenntartható mezőgazdasági megoldásokat és technológiákat hivatott bemutatni, s a centenárium alkalmából új tematikákkal, megújult tartalommal, hangsúlyos innovációs fókusszal várta az érdeklődőket.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Idén a vásáron 4 tematikus területet lehetett megtekinteni. Az első a Start-up Falu, mely a fiatal vállalkozások számára nyújt bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget. Hangsúlyos része az expónak a Mezőgazdasági robotikai falu, ahol 15 mezőgazdasági robotgyártó mutatja be működés közben a legújabb fejlesztéseit. Az „RDV Tech&Bio by SIMA” idén először kerül megrendezésre a francia agrárkamarák szövetségével közösen, ahol számos vállalat mutatja be fejlesztéseit.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
A SIMA TALENT célja pedig, hogy elősegítse a mezőgazdaságban elérhető különböző képzések és szakmák népszerűsítését. A négy tematikus területen túlmenően idén is megrendezésre kerül a jövőbeni innovatív megoldásokat jutalmazó, immár hagyományos SIMA INNOVATION AWARDS és természetesen az itthon is is mert nagy márkák, gépgyártók is felvonultatják színes kínálatukat.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

ERDÉSZETI KUTATÁSOK TÖRTÉNETE, HELYZETE ÉS PERSPEKTÍVÁI A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPÉN

2022. november 22. 14:56
Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának eseményén az elmúlt időszak legfontosabb kutatási témáit és eredményeit mutatták be Az erdészeti tudományok története Magyarországon címmel megjelent kötet mellett, melyben a szerzők összegyűjtötték 1897-től, az önálló Erdészeti Kísérleti Állomás megalapításától kezdve a legfontosabb kutatási témákat és eredményeket.
 
Folyamatosan ügyelnünk kell meglévő erdeink egészségi állapotának és alkalmazkodóképességének javítására, és megfelelő kutatási eredményeken kell alapulnia az erdőterület növelését célzó programoknak – emelte ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár az eseményen tartott zárszavában. Hangsúlyozta továbbá, hogy a magyar kormány elkötelezett abban, hogy az erdőkre, mint a fenntartható gazdálkodás színterére tekintsen. A kutatási eredmények széles körű megismertetése jelentősen segíti annak az erdőgazdálkodási modellnek a megvalósítását, melynek során nem sérülnek sem az ökológiai, sem a társadalmi, sem a gazdasági fenntarthatósági szempontok.

A VIDÉK FEJLESZTÉSE A KORMÁNY ELSŐRENDŰ FELADATA ÉS CÉLJA

2023. június 06. 16:29
A magyar kormány számára a vidék fejlesztése elsőrendű feladat, nemcsak a mezőgazdaságot, az agráriumot kell vidékfejlesztésen érteni, hanem az olyan infrastrukturális fejlesztéseket is, amelyek az élet minőségét javítják - mondta az agrárminiszter hétfőn a Vas vármegyei Nick községben, ahol a térség országgyűlési képviselőjével és polgármesterével közösen átadták a falut a nicki műgáttal.