Csaknem 70 helyszínen tartják meg az Erőművek éjszakáját

2023. október 11. 16:32
Csaknem 70 helyszínen várja a látogatókat különleges programokkal az Erőművek éjszakája október 27-én – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.
Csaknem 70 helyszínen tartják meg az Erőművek éjszakáját
Az Erőművek éjszakáján az érdeklődők megismerhetik az erőművek, fűtőművek, hulladékfeldolgozók és a közműszolgáltatók tevékenységét, a villamos energia, a távhő és az ivóvíz előállításának műszaki hátterét. A szervezők ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a környezeti erőforrásokkal tudatosan kell gazdálkodni.
 
A közlemény szerint idén is több ezer résztvevőt várnak az eseményre, amellyel egy időben a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) a Távhőszolgáltatás napjának szakmai, közösségi és fenntarthatósági programjaival fogadja a látogatókat.
 
Az Erőművek éjszakáját idén negyedik alkalommal rendezi meg a MEKH. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell a programokra. A szerdán megnyílt jelentkezési felület a helyszínekkel együtt az esemény honlapján érhető el, a MEKH közösségi oldalán pedig programajánló videókat tettek közzé.
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Ahol a Trabantot is kihímezik

2024. január 22. 15:12
A Bükkalja és az Alföld találkozásánál elterülő Mezőkövesdnek még Mátyás király adott pecsétet és városi rangot, nem véletlen, hogy Matyóföld szíve büszkén őrzi, ápolja hagyományait.

Kékellő halmok, gyönyörű vidékek

2023. április 14. 12:27
A címben szereplő kifejezéseket Berzsenyi Dániel Búcsúzás Kemenes-Aljától című költeményéből vettük kölcsön, amelyben a költő hangulatosan ábrázolja Vas vármegyének a Kemeneshát és a Marcal folyó között húzódó, észak–déli irányú részét.
E táj nem különül el élesen a környező területektől, olyannyira nem, hogy például Kemenesmagasi község északi része, erdőterülete a Kemenesháton fekszik, déli része viszont Kemenesaljához tartozik. Összesen 28 települést sorolunk e tájhoz, a központja pedig Celldömölk.