Csaknem 70 helyszínen tartják meg az Erőművek éjszakáját

2023. október 11. 16:32
Csaknem 70 helyszínen várja a látogatókat különleges programokkal az Erőművek éjszakája október 27-én – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.
Csaknem 70 helyszínen tartják meg az Erőművek éjszakáját
Az Erőművek éjszakáján az érdeklődők megismerhetik az erőművek, fűtőművek, hulladékfeldolgozók és a közműszolgáltatók tevékenységét, a villamos energia, a távhő és az ivóvíz előállításának műszaki hátterét. A szervezők ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a környezeti erőforrásokkal tudatosan kell gazdálkodni.
 
A közlemény szerint idén is több ezer résztvevőt várnak az eseményre, amellyel egy időben a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) a Távhőszolgáltatás napjának szakmai, közösségi és fenntarthatósági programjaival fogadja a látogatókat.
 
Az Erőművek éjszakáját idén negyedik alkalommal rendezi meg a MEKH. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell a programokra. A szerdán megnyílt jelentkezési felület a helyszínekkel együtt az esemény honlapján érhető el, a MEKH közösségi oldalán pedig programajánló videókat tettek közzé.
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Közösségi megemlékezéssel készül március 15-re a Budapest Brand

2023. március 09. 14:00
Budapest 150.évfordulóján az idei márciusi 15-i ünnepre a Budapest Brand nZrt. több szempontból is különleges eseményekkel készül a Városháza parkban: lesz tematikus plakátkiállítás, utcaművészeti installáció és közös óriás LEGO-kokárda építés is.
 
Budapest már az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ideje alatt is sokszínű város volt, a harcokban lakói példátlan összefogásról tettek tanúbizonyságot, ki-ki a saját lehetőségeihez mérten tett hozzá a forradalom ügyéhez - írja a Budapest Brand sajtóközleményében.

Meghosszabbítja Vaszary-kiállítását a Nemzeti Galéria

2023. január 09. 14:49
A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbítja "Vaszary. Az ismeretlen ismerős" című kiállítását a Magyar Nemzeti Galéria (MNG). A Vaszary János két tucatnyi, mindeddig lappangó munkáját is felvonultató tárlat április 2-ig lesz látogatható.
A kiállításon bemutatott mintegy 70 műből 24 alkotás mindeddig teljesen ismeretlen volt mind a szakma, mind a közönség számára. A múzeum gyűjteményében "lappangó" műveket sehol sem reprodukálták korábban, közvetlenül a művész műterméből, illetve hagyatékából kerültek a közgyűjteménybe - emlékeztet közleményében a Nemzeti Galéria.