Császárszalonnát hívott vissza a Penny-Market Kft

2023. július 07. 12:32
A Penny-Market Kft. visszahívja a forgalomból a Dárdás főtt, füstölt, gyorspácolt, 300 gramm kiszerelésű császárszalonnát nem jelölt szója allergén miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.
A hivatal kéri a szójára érzékeny vásárlókat, hogy a 111723 tételszámú, 2023. augusztus 22. minőségmegőrzési idővel rendelkező, MITROS Fleischwaren doo. által gyártott termékeket ne fogyasszák el.
Császárszalonnát hívott vissza a Penny-Market Kft
A Dárdás császárszalonnát a vásárlás helyén visszaveszik, a vételárat blokk nélkül is visszatérítik.
 
A Nébih az oldalán jelezte: az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, egyebek mellett a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet és a dióféléket.
Hozzátették, hogy túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.
 
Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Miért lett eladhatatlan a magyar méz?

2024. január 17. 14:01
Sokan hagynak fel a méhészkedéssel.
 
A legjobb mézünk 2023-ban a napraforgó lett, amit a mézfogyasztást ösztönző kampány keretében sokan megismerhettek. Ennek a különleges méznek a jótékony hatásait többen is élvezhetnék, ha végre rendeződne a mézpiac, és nem kellene szélmalomharcot vívnia az ágazatnak az európai piacokra ellenőrizetlenül beáramló kétes minőségű kínai mézzel, amely az olcsóságával vonzza a vásárlókat – írja a novenyvedoszer.hu.

Göcsej zöld aranyaként is emlegetik, finom, egyben egészséges a tökmagolaj

2023. május 15. 11:38
A rendszerváltás sokakat tett kényszervállalkozóvá, így történt ez a milejszegi Szak Gáborral is, aki akkor kezdett el főállásban olajtöktermeléssel foglalkozni.
 
Nem túlzás, ha azt mondjuk: azóta egyfajta göcseji sikertörténet az övé – no és persze, a családjáé, mert egy családi vállalkozásról beszélünk.