Daróczi Csaba 14 ezer versenyzőt megelőzve az év természetfotósa

2019. november 20. 08:11
Daróczi Csabát nemrég az év természetfotósának választották itthon, akkor a szintén világhírű Máté Bencét is megelőzte a magyar szavazáson, most pedig egy újabb nagy nemzetközi sikert könyvelhet el egyik fotójával.
Daróczi Csaba 14 ezer versenyzőt megelőzve az év természetfotósa

kiskunsági nyulakról készített képét 73 ország több mint 14 ezer versenyzőjének fotói közül választották ki végső nyertesnek a hollandiai Nature Talks Fotófesztiválon – számolt be róla a National Geographic.

Daróczi Csaba fekete-fehér felvételén két ugró nyúl látható. Hangulata, időzítése, gyönyörű fénylése, tökéletes élessége és kompozíciója miatt választotta ki győztesnek a zsűri. A magyar fotós a 3 ezer eurós díjjal járó főkategória mellett fekete-fehér kategóriában is első lett.

Kiemelt kép: Daróczi Csaba

sokszinuvidek.24.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Mutatjuk, kik mehetnek nyugdíjba 2020-ban

2019. szeptember 17. 11:55
A nyugdíjkorhatár folyamatosan emelkedik

Megállíthatatlan a kór? - Hatalmas pusztítást végez a sárgasárkány

2016. április 18. 11:02
Elkeseredett küzdelmet folytatnak az Egyesült Államokban a floridai farmerek az úgynevezett sárgasárkány-kór ellen, amely tönkreteszi a citrusfélék terméseit. A járványt okozó betegséget levélbolhák terjesztik. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium válsághelyzetet hirdetett, mert ez a növénybetegség gyógyíthatatlan.