Daróczi Csaba 14 ezer versenyzőt megelőzve az év természetfotósa

2019. november 20. 08:11
Daróczi Csabát nemrég az év természetfotósának választották itthon, akkor a szintén világhírű Máté Bencét is megelőzte a magyar szavazáson, most pedig egy újabb nagy nemzetközi sikert könyvelhet el egyik fotójával.
Daróczi Csaba 14 ezer versenyzőt megelőzve az év természetfotósa

kiskunsági nyulakról készített képét 73 ország több mint 14 ezer versenyzőjének fotói közül választották ki végső nyertesnek a hollandiai Nature Talks Fotófesztiválon – számolt be róla a National Geographic.

Daróczi Csaba fekete-fehér felvételén két ugró nyúl látható. Hangulata, időzítése, gyönyörű fénylése, tökéletes élessége és kompozíciója miatt választotta ki győztesnek a zsűri. A magyar fotós a 3 ezer eurós díjjal járó főkategória mellett fekete-fehér kategóriában is első lett.

Kiemelt kép: Daróczi Csaba

sokszinuvidek.24.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Mindig van hova fejlődni

2016. augusztus 12. 08:53
A folyamatos újítások, a javító, modernizáló szándék az, ami mozgásban, fejlődésben tartja a világot. Ez a tény minden szakterületre, tudományágra igaz. Nincs ez másként a mezőgazdaságban, kertészetben sem.

Elhunyt a General Electric egykori legendás elnök-vezérigazgatója

2020. március 03. 08:25
Vasárnap 84 esztendős korában elhunyt Jack Welch, a General Electric egykori legendás elnök-vezérigazgatója - jelentette be hétfőn közleményben Larry Culp, a General Electric (GE) jelenlegi vezetője az MTI szerint.