Debreceni BMW-gyár: klasszikus juttatásokkal és kedvezményes autókkal csábítják a leendő dolgozókat

2024. január 16. 17:24
A BMW Group Gyár Debrecen munkavállalóinak 2024-től nyílik először lehetőségük kedvezményes céges autóbérlésre. A cég 140 új munkatársát először egy négycsillagos hotelbe, majd az üzem csúcstechnológiás, mintegy hétezer négyzetméter területű képzési központjába vitték. A leendő kollégák teljesítménybónuszt, cafeteriát, SZÉP-kártyát és munkába járási támogatást kapnak, miközben igénybe vehetik az üzem fizikoterápiával és belgyógyászattal rendelkező egészségközpontját is.
Debreceni BMW-gyár: klasszikus juttatásokkal és kedvezményes autókkal csábítják a leendő dolgozókat
A debreceni BMW-gyár munkavállalóinak 2024-től nyílik először lehetőségük kedvezményes céges autóbérlésre. - Fotó: BMW Group 
 
„A BMW Group Gyár Debrecen munkavállalóinak 2024-től nyílik először lehetőségük kedvezményes céges autóbérlésre, mely egy nagyszerű lehetőség dolgozóink számára” – írja közösségi oldalán a társaság. A poszt szerint néhány napja átadták az első ilyen kocsit egyik munkatársuknak, ami mindenki számára emlékezetes pillanat volt. „Ha te is szeretnél ilyen exkluzív lehetőségekhez jutni és egy prémiumautó-gyártó cégnél dolgozni, látogasd meg karrieroldalunkat” – teszik hozzá.
 
Klinikája és saját mentőautója is lesz a BMW-gyárnak 
A portál 15 oldalon keresztül sorolja a nyitott debreceni pozíciókat, amelyekből összesen 73 volt a cikk írásakor. Szekeres Áron, a BMW Group Gyár Debrecen HR-marketing és toborzási vezetője a Dehirnek korábban arról beszélt, hogy hatalmas hangsúlyt fektetnek a kollégáik egészségének a megőrzésére.
 
„Hiszünk abban, hogy egy egészséges, boldog dolgozó fogja azt a prémiumminőségű terméket legyártani, amit a vevőink meg szeretnének vásárolni. Éppen ezért például a kantinunk éttermi szintű étkezde lesz, ahol a kollégák a munkáltató által támogatott, alacsony áron tudnak majd megebédelni vagy élelmet vásárolni. Az egészségközpontunkat úgy kell elképzelni, mint egy saját belső klinikát: fizikoterápiával, belgyógyászattal, orvosokkal, nővérekkel. A BMW Group Debrecen saját mentőautóval rendelkezik, és a felkészült egészségügyi csapat perceken belül ellátást tud nyújtani baj esetén. Emellett természetesen a klasszikus juttatások már most elérhetők, így például 
  • a teljesítménybónusz, 
  • a cafeteria, 
  • a SZÉP-kártya és 
  • a munkába járási támogatás” 
– sorolta Szekeres. 
 
A hajdúsági cég másik posztjában a beavatásról számol be: „140 új munkatársunknak először a négycsillagos Mercure Hotel Debrecen termeiben meséltünk vállalatunkról és a debreceni tervekről, majd a gyár vadonatúj képzési központja felé vettük az irányt, ahol nemcsak egy iX modellel ismerkedhettek meg, de portréfotók is készültek róluk.”
 
Csúcstechnológiás komplexumban készítik fel a debreceni BMW-gyár dolgozóit
A képzési központban nemcsak a duális képzésben részt vevő diákok szereznek gyakorlatot, de a kollégákat is ebben a csúcstechnológiás, mintegy hétezer négyzetméter területű komplexumban készítik fel a legmodernebb BMW-gyárban rájuk váró munkára. 
 
„A kötelező alaptréningek, nyelvi és soft skill képzések mellett tucatnyi szakmai felkészítőkurzust tartunk itt: hetente vannak robotikaworkshopok és PLC-tréningek, míg nagyfeszültség-biztonsági kurzusokat havonta szervezünk szimulációs gyakorlatokkal” – tudatta szintén bejegyzésben a BMW Group Debrecen. 
 
Tavaly novemberben állt munkába az ezredik BMW-dolgozó Debrecenben, a teljes létszámot – 1500 főt – ez év végéig szeretnék elérni a vezetők, hogy az első próbagyártás gond nélkül el tudjon indulni szeptemberben.
 
Debrecenben debütál az iFactory
A debreceni lesz az első igazi iFactory-alapú üzem a német prémiummárka életében, így egyben a legmodernebb is. Jövőre itt debütál és gördül le a gyártósorról a tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse első modellje is.
 
Az iFactory-stratégia egyet jelent a teljes termelési hálózatot felölelő, abszolút gyártási szaktudással. Egyik fontos alappillére a minden részletre kiterjedő digitalizáció, amely holisztikus megközelítés mentén emeli új dimenzióba a szakemberek, a gyártási folyamatok és az intelligens rendszerek közötti interakciót, miközben optimalizálja a sorozatgyártás fázisait, és támogatja a hozzáértők munkáját. Alkalmazása három területre terjed ki:
  • adattudomány, 
  • mesterséges intelligencia és 
  • virtualizáció.
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Szinte mindannyian durván szennyezett levegőt lélegzünk be

2023. október 12. 19:20
A levegő szennyezettsége Magyarországon is kétszerese a WHO által közzétett iránymutatásnak.
 
Közel 30 millió európai él olyan területeken, ahol a részecskekoncentráció legalább a négyszerese a megengedettnek – írja a sokszinuvidek.24.hu a Guardian vizsgálatára hivatkozva, mely szerint az európai lakosság 98%-a rendkívül káros szennyezett levegőt lélegzik be, ugyanis a 2,5 mikrométernél kisebb méretű szálló por (PM2.5) koncentrációja meghaladja a WHO által előírt határértéket, és ez évente 400 000 haláleset okozója.

Annyira eladósodtak a magyar kórházak, hogy osztályokat kell leállítani

2024. március 22. 15:14
A kórházak tartozása február végén meghaladta a százmilliárd forintot, amely komoly gondokat okoz az orvostechnikai beszállítóknak. Az érintett szereplők szerint olyan rossz az adósághelyzet, hogy amiatt már ideiglenesen kell lezárni kórházi osztályokat.