Depresszió a munkahelyen – hogyan kezelhető?

2020. március 03. 08:22
Titkároktól a vezérigazgatóig számos munkavállaló néz szembe manapság a depresszió problémájával. Fontos észrevenni a jeleket és segítséget kérni, mert ezzel nemcsak a hangulat javul, hanem munkahelyi teljesítményünket is visszakapjuk.

Meghökkentő adatok: élete valamely szakaszában a felnőttek 9,5 százaléka szenved depressziótól. A hangulatzavar betegség, mely miatt számos íróasztal és iskolai szék marad üresen. Amerikában a depressziós esetek 200 millió munkanap hiányzást jelentenek, a 15–44 éves korosztály fogyatékosságának fő okai – áll a Journal of Clinical Psychiatry szaklapban megjelent tanulmányban.

A depresszió általában rejtett betegség, ám ma már egyre több vállalatnak van érdekeltsége abban, hogy nyíltan beszéljenek a problémáról. Figyelik a depresszió jeleit és támogatást nyújtanak, így a dolgozók segítséget kaphatnak közérzetük és teljesítményük javításához.

A mentális egészség sajnos szerte a világon tabutémának számít a munkahelyeken. Bár egyre több dolgozó érti meg a betegséget, túl sokan vannak, akik most sem vesznek róla tudomást.

A depresszió forrása gyakran messze túlmutat a munkahelyen. Lehet a gyökere otthoni konfliktus, egy szeretett személy elvesztése, baráttal való összeveszés – ezek mind meghatározzák a dolgozó kedvét. A legtöbb ember számára az érzelmi stressz valóban veszélyt jelent a foglalkozására nézve. Különösen, hogy – az USA-ban – négyből egy ember állítja: a munka az élete legstresszesebb része – jegyzi meg az amerikai Nemzeti Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Intézet (NIOSH).

S itt nemcsak a mókuskerékről, a fogcsikorgató, ceruzatörő stresszről van szó. Számos tanulmány köti a munkahelyi nyomást betegségek kialakulásához, így szívbetegséghez, hátfájdalomhoz, fekélyhez és persze a depresszióhoz.

A stressz gyakran nem szorul magyarázatra. Számos dolgozó robotol hosszú órákat anélkül, hogy tisztességes fizetést kapna. Ha elég szerencsések ahhoz, hogy jó munkahelyen dolgoznak, akkor pedig sokszor amiatt aggódnak, hogy elveszíthetik. A felgyorsult gyártás, a gyors marketing ütemtervek ma már normának számítanak, a számítógépes felügyelet széles körben elterjedt, ezért sok ember, aki értékesítéssel foglalkozik, fokozottabb ellenőrzéssel néz szembe.

A valódi probléma az ellenőrzés. Azok az emberek, akik nagyobb önállóságot élveznek, védettebbek a depresszióval és a stresszel szemben – akik erőtlennek és tehetetlennek érzik magukat helyzetükben, azok könnyen letörhetnek.

depresszio

Vegyük észre a jeleket

Nem mindig egyszerű észlelni a munkahelyen, hogy egy kollégának problémája van, még ha csak egy asztallal ül is arrébb. A depressziós munkatárs azonban mutat egyértelmű jeleket: megváltozik a viselkedése.

 

Egy beszédes jellem például hirtelen elcsendesedhet és hangulatemberré válhat, az pedig, aki általában a helyén ül, most gyakran eltűnik onnan, többször a folyosón vagy azon kívül tartózkodik. A depresszió nem jelenti azt, hogy az illető hiányzik és nem dolgozik, sőt – olyan is van, aki túl sok munkába menekül, hogy ne kelljen hazatérnie az otthoni környezetbe, illetve a helyzetbe, ami hangulatát okozza.

A munkahelyi depresszió egyéb jelei között szerepel a határidők nehéz betartása, az együttműködés hiánya, távolmaradás, koncentrálási és döntéshozatali nehézségek, rugalmatlanság a munkahelyen. Fejfájás, hátfájás és megfázás szintén jellemezheti a munkahelyi depresszióval küzdő embert.

foto:flickr.com

Négy lépés a boldogabb munkahelyért

Szakemberek szerint az alábbi lépésekkel lehet tenni a depresszió hatásának csökkentéséért.

1.Ismerjük fel a depressziót, azonosítsuk azokat az embereket és szervezeteket, amelyek segíthetnek.

2.Ha felügyelő vagy munkatárs vagyunk, s úgy véljük, egy dolgozó depressziós, forduljunk pszichológushoz, tanácsadóhoz, mentális egészségügyi szolgáltatóhoz. A mentális egészség témát sosem könnyű felhozni – mindenképp legyünk együttérzőek, s győződjünk meg róla, hogy a beszélgetés bizalmas.

3.Biztosítsuk az alkalmazottat afelől, hogy problémája nem kerül nyilvánosságra.

4.Fontoljuk meg, hogy a depressziós munkavállaló dolgozhat-e rugalmasabb munkaidőben a kezelése idején.

Amennyiben mi magunk észleljük a munkahelyi depresszió jeleit, ne késlekedjünk segítséget kérni. Egy jó terapeuta segít megérteni, honnan ered a hangulatzavar, s eszközöket ad kezünkbe ahhoz, hogy felépüljünk. Megfelelő kezeléssel a depressziós emberek 80 százaléka rendbejön.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

A bizalom már smafu? - álláskeresés személyzeti tanácsadó igénybevételével

2019. szeptember 06. 08:11
Az álláshirdetések jelentős számban kiemelik a csapatmunkára való affinitást, mint a leendő munkatárssal szemben támasztott elvárás, kérdés azonban, hogy van-e relevanciája ezen elvárásnak, amikor a leendő munkavállaló számára gyakorlatilag még ismeretlen a hirdető vállalat kultúrája, céljai, illetve valós elvárásai, amelyek a bizalom alapját jelentik? Bata Miléna foglalta össze szakdolgozatát.

A túlóra

2018. december 12. 09:34
Ehhez pedig tegye mindenki oda a saját véleményét....mindazonáltal ezért lenne érdemes valóban megfontolni és elgondolkodni az ellenzéki politikusok "segítségén"....  
Plusz információként Szlovákiától kezdve az Európai Unióban heti 36 óra munkával érik el az EU bérátlagát, mi heti 48 órával sem fogjuk....