Dinnyeföldön késeltek a napszámosok

2018. július 30. 08:26
Napszámosok szólalkoztak össze egy medgyesegyházi dinnyeföldön. A vita közben egy férfi késsel hátba szúrt egy másik munkást, majd elmenekült. A rendőrök két órán belül elfogták a gyanúsítottat- írja a police.hu

Medgyesegyháza külterületén, egy dinnyeföldön, 2018. július 26-án, 9 óra 45 perc körül az ott dolgozó napszámosok két csoportja összeszólalkozott egymással. A vita közben egy férfi késsel hátba szúrt egy másik munkást, majd elmenekült. Társaival a méhkeréki közúti határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot, de a rendőrök 11 óra 30 perckor elfogták.

fotó: police.hu

A 49 éves román állampolgárt, F. Vasiliét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Egyik társát is gyanúsítottként hallgatták ki, mert ő a gyanú szerint egy másik férfinak okozott – szintén késsel – könnyű sérülést. A rendőrség vizsgálja a két csoport között kialakult konfliktus körülményeit és azt, hogy kinek milyen szerepe volt abban.

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Mostantól mobiltelefonnal is bárki lebuktathatja a csaló őstermelőket

2016. október 04. 08:26
Csaknem 190 ezer új, kártya alapú őstermelői igazolványt juttatott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az őstermelőknek az elmúlt hetekben. Október 1-től már csak ezek a kártyák érvényesek a július végéig igényelt ideiglenes igazolványok helyett, így a NAK szerint erősödik a tisztességes termelők piaci helyzete, és hatékonyabbá válik a fellépés az illegális árusokkal szemben. Továbbá a vásárlók akár mobiljukkal is ellenőrizhetik a kamara által kifejlesztett okostelefonos alkalmazással, illetve internetes felületen, hogy valós őstermelőtől és általa előállítható terméket vesznek-e.

Mulasztásos alkotmányellenesség a Nemzeti Földalap szabályaiban - Az Ab a természeti erőforrások védelmében döntött

2017. október 18. 07:15
Az Országgyűlés mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet idézett elő azáltal, hogy a Nemzeti Földalapról szóló törvény módosításával egyidejűleg nem gondoskodott olyan szabály megalkotásáról, amely biztosítaná a Nemzeti Földalap sarkalatos szabályokkal védett vagyonának hosszú távú megőrzését. A Földalap célja a természeti erőforrások - különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, illetve a honos növény- és állatfajok - védelme, és megőrzése a jövő nemzedékek számára. A módosított szabályozás nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a bevételek államadósság csökkentésére történő felhasználása ezeknek a céloknak a megvalósítását veszélyeztesse. Az Alkotmánybíróság a környezetjog egyik legszigorúbb szabályát, az elővigyázatosság elvét rendelte alkalmazni.