Dinnyeföldön késeltek a napszámosok

2018. július 30. 08:26
Napszámosok szólalkoztak össze egy medgyesegyházi dinnyeföldön. A vita közben egy férfi késsel hátba szúrt egy másik munkást, majd elmenekült. A rendőrök két órán belül elfogták a gyanúsítottat- írja a police.hu

Medgyesegyháza külterületén, egy dinnyeföldön, 2018. július 26-án, 9 óra 45 perc körül az ott dolgozó napszámosok két csoportja összeszólalkozott egymással. A vita közben egy férfi késsel hátba szúrt egy másik munkást, majd elmenekült. Társaival a méhkeréki közúti határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot, de a rendőrök 11 óra 30 perckor elfogták.

fotó: police.hu

A 49 éves román állampolgárt, F. Vasiliét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Egyik társát is gyanúsítottként hallgatták ki, mert ő a gyanú szerint egy másik férfinak okozott – szintén késsel – könnyű sérülést. A rendőrség vizsgálja a két csoport között kialakult konfliktus körülményeit és azt, hogy kinek milyen szerepe volt abban.

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

400 forint is lehet egy kiló kenyér

2017. február 03. 08:14
Ugyan nemrég kezdődtek csak a tárgyalások kenyér ügyben a pékek és a nagyobb láncok között. A szakemberek szerint pár napon belül 400 forint is lehet egy kiló kenyér ha sikerül megegyezni.

Sorsfordító évek előtt áll a hazai agrárium

2016. június 30. 09:09
Az előző költségvetési időszakban jellemző volt, hogy a támogatások egy bizonyos hányada nem valósult meg, elsősorban azért, mert a vállalkozásnak nem sikerült megszereznie a kapcsolódó banki finanszírozást. Figyelembe kell azonban venni, hogy ezt a problémát csak a pénzügyi intézmények együttműködésével lehetséges megoldani. A bankoknak is - akár az alapítványi garancia bevonásával - a projektek mögé kell állniuk. A következő egy-két évben rendelkezésre álló uniós forrás eredményes felhasználása döntő lesz a cégek hosszú távú versenyképességében - vallja Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ügyvezető igazgatója.