Döbbenetes fotók az egyre apadó Velencei-tóról

2022. július 29. 09:36
Természeti katasztrófa fenyeget a tónál.
Döbbenetes fotók az egyre apadó Velencei-tóról

Velencei-tó a tó tartósan és tendenciózusan alacsony vízállása, az elmúlt évtizedekben gyarapodó lágyiszapréteg, valamint a kánikulai nyarak mind hozzájárultak a már-már katasztrofális helyzethez. A vízszint folyamatos csökkenéséhez, negatív történelmi rekordot dönthet meg a vízállás.

MTI/VASVÁRI TAMÁS

2021-ben tömeges halpusztulás történt, több strandot is bezártak, és folyamatosak voltak az ötletelések a helyzet megnyugtató rendezésére. Megoldás azonban nem született, a helyzet pedig egyre drámaibb. Szélsőséges esetben újra előfordulhat akár a tó – a történelemben már ismert – újabb, átmeneti kiszáradása is.

MTI/VASVÁRI TAMÁSMTI/VASVÁRI TAMÁS

Az MTI fotóriporterének 2022. július 28-i felvételei szavak nélkül is sokatmondóak: a tartós hőség miatt a tó vízállása alig egy centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb szintnél, 63 centiméternél.

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2022/07/29/velencei-to-kiszarad-aszaly-a-velencei-tonal/

Kapcsolódó cikkek

Erdőstratégia: elfogadhatatlan kísérlet az erdészet szabályozására

2021. július 06. 09:32
Az EU felülvizsgált Erdészeti Stratégiájának tervezete elfogadhatatlan és messze ható javaslat az erdőtervezés, a monitoring, a gazdálkodás és az ipari termelés szabályozására. Egyértelműen kifejezi az erdőgazdálkodás és az erdőipar működése és ezeknek a klíma semleges társadalomhoz hozzájárulása megértésének hiányát.

Magán erdőgazdálkodás jövője

2021. november 11. 11:39
Minden közös gondolkodásnak akkor van értelme, ha annak eredménye is van. A nyár elején a magán erdőgazdálkodásban érintett vállalkozások nagy részének sikeres megszólításával közös gondolkodást tarthattunk. Most mindenki várja az eredményeket. Vajon számíthatunk még ezekre?