Döbbenetes fotók az egyre apadó Velencei-tóról

2022. július 29. 09:36
Természeti katasztrófa fenyeget a tónál.
Döbbenetes fotók az egyre apadó Velencei-tóról

Velencei-tó a tó tartósan és tendenciózusan alacsony vízállása, az elmúlt évtizedekben gyarapodó lágyiszapréteg, valamint a kánikulai nyarak mind hozzájárultak a már-már katasztrofális helyzethez. A vízszint folyamatos csökkenéséhez, negatív történelmi rekordot dönthet meg a vízállás.

MTI/VASVÁRI TAMÁS

2021-ben tömeges halpusztulás történt, több strandot is bezártak, és folyamatosak voltak az ötletelések a helyzet megnyugtató rendezésére. Megoldás azonban nem született, a helyzet pedig egyre drámaibb. Szélsőséges esetben újra előfordulhat akár a tó – a történelemben már ismert – újabb, átmeneti kiszáradása is.

MTI/VASVÁRI TAMÁSMTI/VASVÁRI TAMÁS

Az MTI fotóriporterének 2022. július 28-i felvételei szavak nélkül is sokatmondóak: a tartós hőség miatt a tó vízállása alig egy centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb szintnél, 63 centiméternél.

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2022/07/29/velencei-to-kiszarad-aszaly-a-velencei-tonal/

Kapcsolódó cikkek

Munkahelyi biztonság - az erdészet jövője

2021. január 29. 08:11
Az EU-OSHA új jelentése röviden bemutatja a mezőgazdasági és erdészeti ágazatot érintő szervezeti és technológiai változásokról, valamint az ebből adódó munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kihívásokról szóló előrejelzési projektjének megállapításait.

Még több forrás az erdőtelepítések támogatására

2021. augusztus 27. 09:20
A palyazat.gov.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint ismét módosult a VP5-8.1.1-16 kódszámú, Erdősítés támogatása elnevezésű felhívás.