Dübörög a szedd magad citromszüret Lajosmizsén

2023. november 13. 16:31
A tervek szerint december 16-ig szombatonként lehet szedni a gyümölcsöt.
 
Kisjuhász Éva és férje, Szőrös András huszonhat éve foglalkozik növénytermesztéssel Lajosmizse határában, jelenleg övék Magyarország egyetlen citromfarmja. A Kisjuhász és Szőrös Kertészet 1987-ben kezdett szamócával foglalkozni, később virágokkal próbálkoztak, majd a paradicsom vette át a főszerepet. 2010-ben visszaálltak a szamócára, miközben elkezdődött a mára virágzó citromültetvény telepítése.
 
Dübörög a szedd magad citromszüret Lajosmizsén
A családi vállalkozás Magyarországon egyedüli módon termel fóliasátor alatt citromot, mely jellemzően november-decemberre érik be.
A citrom lédús, kellemesen savanyú, ízletes gyümölcs, melyet biológia növényvédelem mellett terem. A leszedett termést sem kezeljük, a héj így megehető, reszelhető. Hűtőszekrény alsó fiókjában tárolva egy hónapig biztosan, de tovább is eltartható, a héj szárad ki esetleg – írják Facebook oldalukon.
 
Az elmúlt évekhez hasonlóan a lajosmizsei citromfarm idén is meghirdette a szedd magad akciót, melyre november 11-től december 16-ig szombatonként 8-16 óra között kerül sor, de az érés és a mennyiség függvényében az akció tovább is tarthat.
 
Az érett darabok teljesen sárgák, fényesek. Szedhető a félig sárga termés is, utóérik majd. Egy kiló körülbelül 10-16 darab, nagyságtól függően. A szedéshez kérünk mindenkit, hozzon saját kosarat, ládát, mindenképpen metszőollót vagy háztartási ollót, mert csak így lehet szedni – közölték.
Leszedett citromot is van lehetőség vásárolni a kertészetben szombatonként 8-16 óra között, de vásárlás internetes rendeléssel, házhoz szállítással is lehetséges.
 
forrás: sokszinuvidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Sokat spórolhatsz húsvétkor is, ha szemmel tartod az Árfigyelőt!

2024. március 28. 13:49
Biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul az árak kordában tartásához.
 
A húsvéti bevásárlások során is pénzt és időt spórolhatnak a családok az online Árfigyelő használatával – hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) múlt heti közleményében.

A döner kebab gyakran nem olyan húst tartalmaz, mint amit az árusnál feltüntetnek.

2024. december 05. 15:37
A Törökországból származó kebab igazi reneszánszát éli Európában: eladásából éves szinten 3,5 millió eurót profitálnak a vállalkozások. Ennek nagy része Németországból jön, ahol a kebab valóságos népeledellé vált. A nyugat-európai országban az eladott napi adagok számát kétmillióra becsülik. Azonban a kebabban lévő hússal kapcsolatban nem árt az óvatosság, különösen ha kerülni szeretnéd bizonyos húsfajták fogyasztását.