Duplájára nő a munkába járás kedvezményes költségtérítése

2023. január 26. 13:50
Duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését, ez több százezer munkavállalónak komoly anyagi támogatás, és megkönnyíti a munkába járást – mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke a köztévében.
Hozzátette: hetekkel korábban a szakszervezetek kezdeményezték a változtatást, így a döntést örömmel fogadták.
 
Duplájára nő a munkába járás kedvezményes költségtérítése
A segítség mértékéről elmondta: míg eddig kilométerenként maximum 15 forintos adómentes költségtérítést tettek lehetővé a munkáltatók számára a jogszabályok, ez a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára duplájára, 30 forintra fog nőni.Ez dolgozónként több tízezer forintot jelent. A kormány döntéséből az is következik, hogy a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként.
 
Az elnök a családok és a munkahelyek védelme érdekében jelentős eredménynek nevezte az új intézkedés bevezetését.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Két év alatt 2,5 milliárd köbméterrel csökkent a hazai gázfogyasztás

2024. január 18. 12:42
2023-ban tovább mérséklődött a Magyarországon felhasznált földgáz és villamos energia mennyisége. Gázból mintegy 8,5 milliárd köbméter fogyott tavaly, a 2022-es szinthez képest 1 milliárd köbméterrel, 10,9 százalékkal, a 2021-eshez mérten 2,5 milliárd köbméterrel, 23 százalékkal kevesebb. 

Brüsszelt is elérte tüntetéshullám – traktorokkal vonultak a gazdák az utcákra

2024. január 29. 16:02
400 traktor akadályozza a forgalmat a város környékén.
 
Gazdák vonultak utcára Belgiumban tisztességes jövedelmet követelve és bírálva a közös európai uniós agrárpolitikát, a megmozdulás résztvevői traktorjaikkal Brüsszelben és az ország több fontos csomópontján okoznak közlekedési fennakadásokat – tájékoztatott a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap internetes oldalán hétfőn több helyszínről tudósítva.