Egyre több agrárvállalkozás nyit Románia felé

2018. szeptember 18. 10:32
Szombaton, az aradi Expo területén tartották a tizenkilencedik magyar-magyar gazdatalálkozót a Hungarian National Trading House szervezésében. A rendezvényre, amelyen a részvétel ingyenes volt, az Agromalim nemzetközi kiállítás keretében került sor.

Az expón - hasonlóan a hazai Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításhoz (OMÉK) - a termeléstől kezdve a feldolgozáson át az élelmiszer-előállítás összes fontos képviselőjével találkozhattak a látogatók. Az esemény Románia második legnagyobb agrárrendezvényének számít. A magyar-magyar gazdatalálkozón a Kárpát-medencei termelők, gazdaszervezetek és mezőgazdasági cégek, vállalkozások vettek részt. A konferencia célja a potenciális üzleti, technológiai transzfer ösztönzése. Egyre több hazai vállalkozás érdekelt valamilyen romániai beruházásban is. 
 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


 

Az agrártárca kiemelt célkitűzése, hogy hozzájáruljon az anyaország határain kívül élő magyarok szülőföldön való érvényesüléséhez

 - hangsúlyozta Farkas Sándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes Aradon, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete által szervezett XIX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozón és Szakmai Fórumon. Emlékeztetett: a világ élelmiszerellátásáért folytatott versenyben azok az országok lesznek a nyertesek, amelyekben a természeti erőforrások - különösen a mezőgazdasági termőterület és a víz -, a gazdálkodók és vállalkozások szorgalma, együttműködése és tudása lehetőséget teremt a versenyképes és életképes élelmiszertermelésre.

 

A magyar mezőgazdaság jövőjének érdekében ki kell aknáznunk a Kárpát-medence agrárgazdaságában rejlő lehetőségeket, hogy kialakulhasson egy egységes gazdálkodási tér azon magyar közösségek főszereplésével, amelyek felismerték az együttműködés adta előnyöket – mondta a miniszterhelyettes.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Tele van a Pilis málnával és szederrel, napi két kilót szedhetünk ingyen az erdei gyümölcsökből

2018. július 23. 14:02
A Pilisi Parkerdő magasabban fekvő területein rekordmennyiségű erdei gyümölcs termett az idei évben. A természetjárók június-július fordulóján rég nem látott tömegű málnával találkozhattak a Dobogókő környéki erdőkben, a parkerdő munkatársai szerint augusztusra rekordnak számító szedertermés is várható. A Pilisbe indulóknak tehát érdemes figyelniük a gyümölcsök érésére, és kosarat, vagy egy kisebb dobozt vinni a túrára, amibe napi két kilónyi bogyót kedvükre szüretelhetnek

Koordinátorhálózat az agrárkamaránál

2018. október 17. 07:41
Régiónként egy élelmiszeripari koordinátor kezdte meg a munkát, hogy az ágazati szereplőket jobban bevonja az agrárkamarai információáramlásba – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtótájékoztatóján.