Élelmiszermentés az iskolai konyhákon

2023. június 22. 18:09
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és Budapest Főváros Önkormányzatának Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezete pilot projekt keretében sikeresen tesztelte, milyen feltételekkel lehet az iskolai konyhákon megmaradó, ki nem tálalt ételeket szociális céllal hasznosítani.
 
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta keresi a lehetőségét annak, hogy a vendéglátás és közétkeztetés területén megmaradó, a fogyasztóval még nem érintkezett ételeket milyen módon lehetne bevonni a már jól működő jótékonysági újraelosztási rendszerekbe.
Élelmiszermentés az iskolai konyhákon
A hűtött készételt hőtartó táskában szállítják a rászorulókhoz. Fotó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület
 
 A közétkeztetésben az iskolai konyhákon az összes elkészített főtt étel átlagosan 42%-a élelmiszer hulladékba kerül. Ennek a mennyiségnek mintegy fele a fogyasztótól visszaérkezett tálca hulladék, ami veszélyes hulladéknak minősül, és erre szakosodott cégek szállítják el, másik fele a ki nem tálalt étel, ami még fogyasztható. Fontos szempont, hogy csak azok az élelmiszerek alkalmasak erre a célra, melyek maximálisan megfelelnek az élelmiszerbiztonsági követelményeknek és nyomonkövethetőségük a gyártási, tárolási és szállítási folyamatok minden pontjában biztosított.
 
 A még fogyasztható készételek megmentésének és nélkülözőkhöz történő eljuttatásának korlátja eddig az volt, hogy hiányzott az ehhez szükséges módszertani útmutató, melyet a közelmúltban az Élelmiszerbank a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal együttműködve, az Élelmiszer Érték Fórum égisze alatt közzétett.
 
Ezek az ételek kuka helyett a rászorulókhoz kerülnek. Fotó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület
 
 Az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet több mint tíz éves fennállása alatt mindig nagy hangsúlyt fektetett a fogyasztók egészségének és az élelmiszerek minőségének biztosítására. Saját Élelmiszerbiztonsági és -minőségi Menedzsment Rendszer bevezetésével nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szinten tudják betartani az élelmiszerbiztonsági előírásokat. Ennek köszönhetően a Magyar Élelmiszerbank Egyesület be tudja fogadni az ÉSZGSZ fenntartásában működő konyhákon megmaradó ételeket és biztosítani tudja az újraelosztáshoz (kiadagolás, hűtés, tárolás és szállítás) szükséges infrastruktúrát.
 
 A pilot projekt egy budapesti általános iskola és egy családok átmeneti otthona részvételével május eleje óta sikeresen működik. A résztvevők bíznak abban, hogy erre alapozva a következő tanévtől kezdve egyre több iskolában indulhatnak majd hasonló kezdeményezések, ezzel hozzájárulva az élelmiszerpazarlás mértékének csökkentéséhez, egyúttal nélkülöző családok egészséges ételekkel történő rendszeres ellátásához.
 
A projekt az Európai Egészségügyi és Digitális Végrehajtó Ügynökség (HADEA) által támogatott HORECA-FOODWASTE-RED projekt keretei között valósul meg. A projekt résztvevői és támogatói az Állatorvostudományi Egyetem és az InDeRe Élelmezéskutató és Innovációs Intézet Nonprofit Kft.
 
forrás: agrotrend.hu / Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Kapcsolódó cikkek

Befutottak a hétfői Volán-sztrájk számai, közben a SZAKSZ zsarolásról beszél

2024. január 30. 12:25
A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) január 28-29-ére szervezett munkabeszüntetésének második napján a hétfőre munkavégzésre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka, míg a teljes munkavállalói létszámnak 21 százaléka vett részt a sztrájkban - közölte a Volánbusz Zrt. A szakszervezet szerint a részvétel elérte a 75-80 százalékot.

Akiknek a torkán már nem lehet lenyomni, hogy mindent tűrni kell – mit művel a Z generáció a munkahelyeken?

2023. február 08. 12:24
Nem munkakerülő a Z generáció, csak úgy érzi, hangot adhat a vágyainak, és ezzel felkavarhatja az állóvizet a munkahelyeken. Nincs két egyforma fiatal, de a mostani pályakezdők preferenciái és lehetőségei is teljesen mások, mint az előző nemzedékeknek. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy lusták lennének, vagy ne szeretnének dolgozni.
 
Szervezkedésbe kezdett az amerikai Z generáció (az 1990-es éve közepe és a 2010-es évek eleje között születetetteket sorolják ide) a munkahelyeken, hogy szembeszálljon a munkavállalókat kizsigerelő vezetéssel – írta nemrég az Insider. A lap hosszú cikket szentelt annak, hogy bemutassa: a hiedelmekkel ellentétben a Z generáció tagjai nem lusták, csupán nem hajlandók elfogadni azt a mérgező munkahelyi környezetet, amelyet a megelőző generációk tagjai teremtettek.