Elképesztő panoráma nyílik a Hilton új tetőbárjából Budapestre

2022. július 21. 08:11
Egymilliárd forintos fejlesztéssel, július 23-án nyitja meg kapuit Budapest új tetőbárja, a White Raven skybar & lounge a budavári Hilton tetején. A város legmagasabban fekvő tetőbárjában a pazar panoráma különleges koktél- és ételkínálattal, valamint hangulatos dizájnnal párosul.
Elképesztő panoráma nyílik a Hilton új tetőbárjából Budapestre

A több mint 200 fokos panoráma Budapest olyan részeit láttatja az ötcsillagos szálloda tetejéről, melyek mostanáig rejtve maradtak a szem elől. A Margit-sziget egy új szögből csodálható meg, és a Dunára nyíló látvány is grandiózusabb, mint bárhonnan máshonnan a városban.

Kilátás a skybarból a Margit-szigetre

Fotó: Danubius Hotels

"A fehér holló a fekete hollókat nézi" – utalt frappánsan a Mátyás-templom közvetlen szomszédságára a szerdai sajtóbemutatón Gál Judit, a Danubius Hotels marketing- és kommunikációs igazgatója. És valóban: a White Raven (magyarul: fehér holló) egyes asztalaitól az itt koktélozó vendégek ráláthatnak a templom tetejét díszítő feketeholló-szobrokra.

A bárból karnyújtásnyira van a Mátyás-templom tornya, és rálátni a feketeholló-szobrokra is (a bal oldali kistorony előtt)

Fotó: turizmus.com

A Danubius vezetősége már a '90-es években tervbe vette a Hilton Budapest tetején egy tetőbár nyitását, de forrás hiányában ez akkor csak álom maradt. A tervhez később aztán sikerült elnyerni a szállodalánc angol tulajdonosa, a CP Holdings Ltd. támogatását, és a beruházás 2019-ben el is indult, ám nem sokkal a befejezése előtt kitört a koronavírus-járvány, így le kellett állítani – idézte fel Gál Judit az előzményeket.

Elmesélte, hogy a skybar kialakítását több korlátozó tényező is befolyásolta, például nem léphették túl az eredetileg itt lévő műszaki épület magasságát és a világörökségi védelem alatt álló látképet sem lehetett megváltoztatni. Az egymilliárd forintos beruházást teljes egészében saját erőből valósította meg a szállodalánc.

A tetőbárban elhelyezett összes székről élvezhetik a vendégek a kivételes panorámát

Fotó: Danubius Hotels

Érdekesség, hogy szállodát az 1970-es években megtervező KÖZTI cég tervezte most a tetőbárt is. Az egyedi belsőépítészeti megoldások azonban Nathalie Rottenburg spanyol hoteldizájn-specialista munkáját dicsérik, aki 2015 óta több Danubius-házon – többek között a Radisson Blu Béke, a Danubius Hotel Helia és a londoni Danubius Hotel Regents Park – dolgozott együtt a szállodalánccal. A skybar falát díszítő, bordó, 3D-s kerámia mozaikok a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvérei, a bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira utal vissza.

A belsőépítészeti megoldások Nathalie Rottenburg spanyol dizájner munkáját dicsérik

Fotó: Danubius Hotels

Az asztalok úgy vannak elrendezve, hogy a bárban elhelyezett 104 szék bármelyikén is ül az ember, élvezheti a kivételes panorámát. A négyszemélyes asztalok mellett nagyméretű körasztalokat is kialakítottak, amelyek mellett szeparálva foglalhatnak helyet a nagyobb társaságok.

Az egyediségre törekvés a gasztronómiai élményben, a különleges ital- és ételkínálatban is testet ölt. A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélját Barta Mátyás bar manager és Schök Norbert, a hazai és nemzetközi bárélet kiemelkedő szakembere közösen alkotta meg. Az itallapon a signature koktéloknál nem szokványos koktélneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat.

Az Erő nevű signature koktél díszítése vattacukor, amellyel ízlés szerint növelhető az ital édessége

Fotó: turizmus.com

A névadó holló hét faroktollának legendájához kapcsolódó hét italt egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki. "A koktélok színe, hangulata, tálalása és élménye mind a mondakörből kölcsönzött nevek alátámasztására jött létre. Addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes koktélsor kerek egésszé nem érett" – mesélte Barta Mátyás az italok megalkotásának menetét.

A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre culinary director és Graur Zoltán culinary chef Kanyó András executive chef szakmai iránymutatása mellett a tányérokra varázsol.

Maráczi Imre ismerteti a gasztronómiai koncepciót a sajtó munkatársainak

Fotó: turizmus.com

„A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz. És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs" – mondta Maráczi Imre, aki azonban azt is hangsúlyozta, hogy 70 százalékban hazai alapanyagokat használnak az ételek elkészítéséhez.

A különleges koktélokhoz különleges fogások dukálnak

Fotó: Danubius Hotels

A Danubius Hotels tulajdonában és üzemeltetésében álló White Raven skybar & lounge július 23-án tárja szélesre kapuit a nagyközönség előtt. A vendéglátóhely délután 4-től éjfélig tart nyitva, így az esti vendégek Budapest díszvilágítását is élvezhetik egy különleges koktél és finom falatok mellett.

A Halászbástya ilyen magasságból és szögből csak a White Ravenből látható

Fotó: turizmus.com

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/elkepeszto-panorama-nyilik-a-hilton-uj-tetobarjabol-budapestre-1182260

Kapcsolódó cikkek

Zöldségfeldolgozó üzemet adták át Keléden

2016. július 13. 08:07
A Startmunka Program keretében 30 millió forintos beruházás történt Keléden. Ez a fejlesztés az egész térség fejlődésének, jövőképének sokat segít – hangsúlyozta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

A sikeres nyelvtanulás 5 pozitív hatása a munkavégzésre

2020. február 28. 09:49
A mai, egyre szorosabban összekapcsolt világban a nyelvtudás létfontosságú képesség, mely lehetőséget ad, hogy közvetlenebb és értékesebb módon tudjunk kapcsolódni - akár a közvetlen környezetünkben akár nagyobb távolságokban mérve - valamint jobban felkészít minket arra is, hogy szakmailag sikeresek legyünk.