Előnevelt csirkét és hozzá tápot is osztanak a somogyi faluban

2024. május 13. 10:21
Korábban gyümölcsfát, egynyári virágokat, vetőmagot osztottak ki a helyieknek.
 
Egy teherautónyi baromfi érkezett a napokban Gigébe. A somogyi kistelepülés sikeresen pályázott a Családi Porta Program legutóbbi kiírására, melynek eredményeként most több mint 900 csirkét osztottak ki a falubelieknek. Összesen 26 család kapott előnevelt csirkéket – fejenként 35 szárnyast -, és az állatok ellátásához két zsák nevelőtápot is, írta a Sonline.
Előnevelt csirkét és hozzá tápot is osztanak a somogyi faluban
A csibék között volt búbos, kopasz nyakú is.
 
„Évek óta adunk be pályázatot a Családi Porta Programban, mely mellett idén önerőből két turnusban 60 falubeli családnak 2 ezer baromfit osztunk ki” – mondta a portálnak Bálint Ildikó, Gige polgármestere.
 
Korábban gyümölcsfát, egynyári virágokat, vetőmagot osztottak ki a lakosoknak a program keretében.
Elönevelt csirke 6 hetes ,szürke... - Csibe Expressz Kft. | Facebook
Az elmúlt években egyre többen tartanak baromfit Gigén. Nem titkolt célja volt az önkormányzatnak, hogy a faluban a program segítségével újraélesszék az állattartást és a kertészkedést.
 
Legközelebb június 4-én több mint ezer baromfi érkezik a gigeiekhez.
 
 
forrás:Agrotrend.hu/ SokszinuVidek

Kapcsolódó cikkek

Már lépett is a kormány: 270 milliárdot költenek a munkaerőpiaci aktivitás növelésére

2024. február 21. 16:44
A kormány a munkaerőpiaci aktivitás növelésére márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a Ginop Plusz programaban. 2030-ig több mint 460 milliárd forint uniós forrás segítheti a foglalkoztatás és az aktivitás növelését, a munkaerő-tartalékok mozgósítását, a munkában állók képzését, valamint a munkakörülmények javítását.

Szemléletváltás a kertépítésben

2023. április 20. 14:00
Az elmúlt tíz-húsz év kutatási eredményei is segítettek megérteni, milyen összetett rendszerrel állunk szemben: az emberi társadalmat és a természetet is bonyolult hálózat alkotja. Egyes tudósok szerint a fő gond, hogy ezek a hálózatok, kapcsolati rendszerek mára megszakadtak. Fontos lenne, hogy az ember ne az életet tönkretevő, kizsigerelő, hanem az azt támogató, regeneráló folyamatokat segítse, szolgálja.
Ehhez önrevízióra van szükség, és arra, hogy más szemmel tekintsünk saját életünkre, munkánkra is, hívta fel a hallgatóság figyelmét előadásában Herczegné Ghyczy Zsuzsanna tájépítész, az Árgus Kft. ügyvezetője a zöld szakma februári konferenciáján.