Elstartolt a 32. Farmer-Expo!

2023. augusztus 17. 15:05
Nagy István: generációváltással, a gazdaság átadásának támogatásával és a termelői együttműködésekkel lehet biztonságosan termelni és tervezni.
 
Elstartolt a 32. Farmer-Expo!
A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak, a termelőknek, a feldolgozóknak, az egyetemeknek és minden erejével arra törekszik, hogy segítséget nyújtson az ágazat szereplőinek – mondta az agrárminiszter a Farmer-Expo, a nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár megnyitóján csütörtökön a cívisvárosban.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg
Elmondta, az ágazat szereplői nagyszerűen helytálltak a nehéz időkben: a járvány idején, az orosz-ukrán háború és a válaszul adott elhibázott brüsszeli szankciók mellett is megtermelték az ország kenyerét, aminek az üzenete, hogy az agrár- és élelmiszeripar stratégiai, nemzetbiztonsági szintű ágazat lett – mutatott rá Nagy István.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és szöveg
Hozzátette: a kormány elkötelezettségét és eltökéltségét mutatja, hogy a 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklus forrásaihoz Magyarország soha nem látott mértékű, 80 százalékos nemzeti kiegészítő finanszírozást biztosít, ez háromszor több forrás a fejlesztésekhez, mint a megelőző hét évben volt. Ilyen támogatás csak Magyarországon van az EU-ban – mutatott rá a tárcavezető. (MTI)
 
Az Agroinform élőben jelentkezett a rendezvényről, az alábbi videóból kiderül, hogy milyen  megoldást ajánl a dráguló üzemanyagra a Derby-Túr, és némi drónos újdonságot is mutatunk!
 
forrás. agroinform.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Tombolt a keddi vihar, sok kárt hagyott maga után

2023. május 25. 13:34
Minden megtörtént, amire a meteorológia figyelmeztetett.
 
Fákat döntött ki, elektromos vezetékek rongált meg a kedd esti felhőszakadás, zivatar és az erős szél, ami számos feladatot ad a tűzoltóknak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Új pályázat segíti az agráriumhoz kapcsolódó társadalmi vállalkozásokat

2024. július 09. 15:23
Új vidékfejlesztési pályázati felhívás jelent meg 1,6 milliárd forint keretösszeggel, amely a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára biztosít lehetőséget értékteremtő tevékenység végzésére a mezőgazdasághoz kapcsolódóan – jelentette be Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.