Érdekli a szőlő és borgazdaság? Ezt a szakirányú képzést Önnek találták ki!

2023. augusztus 16. 15:15
A képzés célja, hogy
a szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerjék a világ és hazánk szőlő- és bortermelésének helyzetét, közigazgatási, jogi szabályozását, a szőlőtermesztés biológiai alapjait, a termesztést befolyásoló ökológiai tényezőket, a termesztéstechnológia elméletét és korszerű módszereit.
Érdekli a szőlő és borgazdaság? Ezt a szakirányú képzést Önnek találták ki!
Elsajátítják a szőlőfeldolgozás, a borkészítés- és kezelés, tárolás, palackozás kémiai, mikrobiológiai, technológiai alapjait, módszereit, műveleteit és gépeit. Megismerik a gazdaságos és hatékony termelést elősegítő gazdálkodási, pénzügyi összefüggéseket, a termékértékesítés, bormarketing speciális kérdéseit, feltételrendszerét és gyakorlatát.
 
A szakirányon végzettek alkalmasak a szőlőtermesztés, a borászat, a borkereskedelem, valamint a kapcsolódó területeken (önkormányzatok, szakigazgatás, turizmus, vendéglátás, borászati szakemberképzés, szakmai érdekképviseleti szervezetek, vidékfejlesztési intézmények) termelésirányító, -fejlesztő, értékesítő tevékenység végzésére, továbbá szőlészeti és borászati vállalkozások létrehozására, működtetésére, vezetésére.
 
A szakról további információ a MATE oldalán érhető el.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Meg kell védeni az európai mezőgazdasági termelést és kereskedelmet

2024. január 30. 11:05
Meg kell védeni az európai mezőgazdasági termelést és kereskedelmet, az autonóm kereskedelemliberalizációs intézkedés (ATM-rendelet) meghosszabbítása elfogadhatatlan - írta a közösségi oldalán hétfőn az agrárminiszter.

A kiskunsági gazdák is sokat buknak a gyenge gabonaárakon

2023. október 26. 15:52
Még a közepesen erős, bő 7 tonnás országos átlagot sem éri el a kukorica termésátlaga Bács-Kiskun megyében. Az átlag sok helyen 5 tonna körül alakul, ami jelentős, hektáronként akár több százezres veszteséget okozhat. Ez már más kötelezettségvállalások teljesítését is fenyegeti.