Érdekli a szőlő és borgazdaság? Ezt a szakirányú képzést Önnek találták ki!

2023. augusztus 16. 15:15
A képzés célja, hogy
a szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerjék a világ és hazánk szőlő- és bortermelésének helyzetét, közigazgatási, jogi szabályozását, a szőlőtermesztés biológiai alapjait, a termesztést befolyásoló ökológiai tényezőket, a termesztéstechnológia elméletét és korszerű módszereit.
Érdekli a szőlő és borgazdaság? Ezt a szakirányú képzést Önnek találták ki!
Elsajátítják a szőlőfeldolgozás, a borkészítés- és kezelés, tárolás, palackozás kémiai, mikrobiológiai, technológiai alapjait, módszereit, műveleteit és gépeit. Megismerik a gazdaságos és hatékony termelést elősegítő gazdálkodási, pénzügyi összefüggéseket, a termékértékesítés, bormarketing speciális kérdéseit, feltételrendszerét és gyakorlatát.
 
A szakirányon végzettek alkalmasak a szőlőtermesztés, a borászat, a borkereskedelem, valamint a kapcsolódó területeken (önkormányzatok, szakigazgatás, turizmus, vendéglátás, borászati szakemberképzés, szakmai érdekképviseleti szervezetek, vidékfejlesztési intézmények) termelésirányító, -fejlesztő, értékesítő tevékenység végzésére, továbbá szőlészeti és borászati vállalkozások létrehozására, működtetésére, vezetésére.
 
A szakról további információ a MATE oldalán érhető el.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Uniós pénzzel kompenzálják az ukrán gabonakárosult magyar gazdákat

2023. augusztus 07. 11:07
Célzott felhasználás figyelembevételével határozza meg az agrártárca a Brüsszel által az ukrán gabonaimport okozta piaci nehézségek kezelésére megítélt jelképes összegű 15,9 millió eurós kompenzáció igénybevételi feltételeit - közölte Nagy István agrárminiszter.

Hatalmas lehetőségek kapujában a grúz-magyar agráregyüttműködés

2023. május 22. 14:48
Grúz partnerével tárgyalt Tbilisziben Nagy István agrárminiszter. A két tárcavezető együttműködési nyilatkozatot írt alá a vetőmagtermesztés, a borászat és a méztermelés területén.
 
Nagy István agrárminiszter és Otar Shamugia, Georgia mezőgazdasági minisztere Tbilisziben folytatott megbeszélést.