Erdészeti Nyílt Nap 2021

2021. augusztus 12. 12:25
A 2020-as év pandémiás időszakában online formában tartott az EGERERDŐ Zrt. erdészeti nyílt napot, viszont 2021-ben ismét személyesen találkozhatnak a gyerekek, érdeklődők erdész kollégáinkkal, az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás” programsorozataihoz igazodva.
Erdészeti Nyílt Nap 2021

Az iskolaév kezdetén, 2021. szeptember 2-án, a Mátrafüredi Északi ASZC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium parkjában (3232 Mátrafüred, Erdész u. 11.) várjuk a gyerekeket! Az erdőgazdálkodás és az erdő természeti kincseinek megismerésén túl, itt lehetősége nyílik a gyerekeknek arra is, hogy betekintést nyerjenek az erdészeti oktatási intézmény életébe.

A korábbi évekhez hasonlóan a csoportok számára a rendezvény minden esetben regisztrációhoz kötött. Jó hír, hogy a kisvonatozásról sem kell lemondani, hiszen a Mátravasút járataival érkező gyerekeknek, a végállomás helyett, csupán egy állomással hamarabb kell leszállniuk a vonatról.

A csoportokon felül szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki az erdők és erdészek rejtélyes világával szeretne megismerkedni.

Csoportoknak előregisztráció a Mátravasút járataira, illetve a rendezvényre a +36 (37) 312-447-es telefonszámon (Mátravasút forgalmi iroda, mely 8 és 14 óra között hívható).

Helyszíni regisztráció 14.30-ig lesz lehetséges.

Szeretettel várunk mindenkit!

forrás: EGERERDŐ Zrt. / www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Erdészeti politika = nemzeti hatáskör

2021. november 16. 08:08
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács november 15-i ülésén az agrárminiszterek tanácsi következtetéseket fogadtak el az uniós Erdőstratégiáról, amelyben egyértelműen kimondták, hogy nem kérnek az Európai Bizottság újabb hatáskör elvonási kísérletéből. Az erdőgazdálkodás szabályozása nemzeti szinten valósítható meg leghatékonyabban, ezért a stratégia alapján készülő uniós jogszabályok kidolgozása során az Európai Bizottságnak tekintettel kell lennie a tagállamok nemzeti szabályozáshoz való jogára – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

A nettó zéró emisszió elérése

2019. június 27. 08:29
A G20-országok vezetői a héten Oszakában tartják éves csúcstalálkozójukat. Az ENSZ főtitkára, António Guterres is találkozik velük, mielőtt Abu-Dzabiba utazik, ahol az ENSZ szeptemberi klímavédelmi csúcsának menetrendjét véglegesítik. E két csúcstalálkozónak kellene a világot arra a pályára állítania, amely a történelem leggyorsabb gazdasági átalakulását valósítja meg. Mégis, mindkét csúcson a legjobb esetben is csak apró előrelépések várhatók.