Erdészeti termőhelyfeltárás képzés a NAK és az EÁTK szervezésében

2023. szeptember 28. 17:09
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont szakmai rendezvényt, képzést szervez, melynek szakmai témái között szerepel az erdészeti termőhelyfeltárási szakvélemény készítése, az Agrárklíma Döntéstámogató Rendszer működése és használata, valamint a gyakorlati termőhelyfeltárási ismeretek bővítése.
Erdészeti termőhelyfeltárás képzés a NAK és az EÁTK szervezésében
A képzés október 10-én, Sopronban kerül megrendezésre. Az esemény meghívója és a részletes program ITT érhető el.
 
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándék (szakirányítói, illetve szaktanácsadói azonosító megadásával) 2023. október 3-ig jelezhető e-mailben: info@eatk.hu
A NAK/NFK akkreditált rendezvényen a résztvevők létszáma maximált (25 fő). A jelentkezés elfogadásáról a képzés szervezője írásos visszaigazolást küld, az csak azzal együtt tekinthető érvényesnek.
 
forrás:agrotrend.hu / NAK

Kapcsolódó cikkek

Magyarország tízezer tonna gabona Afrikába szállítását finanszírozza Ukrajnából (videó)

2023. január 11. 11:32
Magyarország tízezer tonna gabona Afrikába szállítását finanszírozza mintegy 3,5 millió dollár értékben Ukrajnából a globális élelmezési válság megoldását célzó erőfeszítések keretében - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután kongói kollégáját fogadta Budapesten.
 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Christophe Lutundula Apala Pen'Apalával közös sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy bár a két ország között jelentős a földrajzi távolság, a globális biztonsági fenyegetések mindkét felet érintik. Erre példaként hozta fel az ukrajnai háború negatív hatásait, így az élelmezési krízist is, amely leginkább Afrikát sújtja. Illetve közölte, hogy hazánk a globális felelősségvállalás keretében tízezer tonna gabona Afrikába szállítását finanszírozza Ukrajnából, mintegy 3,5 millió dollár értékben.

Ütemterv szerint halad az agrártámogatások kifizetése a gazdáknak

2024. február 15. 16:17
Rekordkifizetéssel zárta a tavalyi évet az ágazat, az agrártámogatások folyósítása az idén is ütemterv szerint halad – jelezte Juhász Anikó. Az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára ismertette, hogy a tavalyi egységes kérelmekhez kapcsolódóan több mint 33 ezer gazdálkodónak, összesen közel 42 milliárd forintot fizetett már ki a Magyar Államkincstár ebben az évben is.