Erősen indult az év a lakáspiacon: ennyi lakás cserélt gazdát januárban

2024. február 01. 15:17
A Duna House Cégcsoport közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2024 januárjában, országosan 8354 lakóingatlan cserélt tulajdonost. Ez a tavalyinál jelentősen erősebb évkezdés, de még mindig elmarad a megelőző évek átlagától.
Erősen indult az év a lakáspiacon: ennyi lakás cserélt gazdát januárban
A tavalyi évnél 43%-kal erősebb forgalommal kezdte az évet a hazai ingatlanpiac. A Duna House által becsült 8354 tranzakció a tavalyi utolsó hónaphoz képest is további 6%-os növekedést mutat. A tavalyi évben januárban volt az ingatlanpiacon a mélypont, a DH adatai szerint az egész 2023-at nézve a január volt a leggyengébb hónap. Az ingatlanközvetítő piaci adatai eddig is megerősítették a 2024-es aktív évkezdetet, amit a tavalyról elhalasztott tranzakciók és az új, bővülő otthonteremtési kedvezmények generálhattak.
A januári erős tranzakciós adatok bebizonyították, hogy vélhetőleg sok adásvételt már tudatosan januárra készítettek elő a felek. A Duna House várakozása szerint az első negyedévben biztosan fokozódó ingatlanpiaccal számolhatnak a lakásvásárlók és eladók egyaránt, amelyet a csökkenő kamatpálya tovább erősíthet.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Italoskarton-újrahasznosító létesült Lengyelországban

2023. június 27. 13:29
A Tetra Pak és a Stora Enso mintegy 29 millió eurós közös beruházásával új, a használt italos kartonok újrahasznosítására szolgáló gyártósor kezdi meg működését Lengyelországban. A gyártósor képes lesz arra, hogy megháromszorozza az ország éves italoskarton újrahasznosítási kapacitását, 25 ezer tonnáról 75 ezer tonnára – közölték a vállalatok.
 

Megállapodás született a jövő évi minimálbér összegéről

2022. december 14. 15:27
Elvi megállapodás született a dec.13.-i bértárgyalásokon: a minimálbér januártól 16 százalékkal, a garantált bérminimum 14 százalékkal nő 2023-ban. A szakszervezetek és a munkáltatói érdekképviseletek mai egyezsége nyomán a minimálbér jövőre bruttó 232 ezer forintra, a garantált bérminimum 296 400 forintra emelkedik.