Erősen indult az év a lakáspiacon: ennyi lakás cserélt gazdát januárban

2024. február 01. 15:17
A Duna House Cégcsoport közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2024 januárjában, országosan 8354 lakóingatlan cserélt tulajdonost. Ez a tavalyinál jelentősen erősebb évkezdés, de még mindig elmarad a megelőző évek átlagától.
Erősen indult az év a lakáspiacon: ennyi lakás cserélt gazdát januárban
A tavalyi évnél 43%-kal erősebb forgalommal kezdte az évet a hazai ingatlanpiac. A Duna House által becsült 8354 tranzakció a tavalyi utolsó hónaphoz képest is további 6%-os növekedést mutat. A tavalyi évben januárban volt az ingatlanpiacon a mélypont, a DH adatai szerint az egész 2023-at nézve a január volt a leggyengébb hónap. Az ingatlanközvetítő piaci adatai eddig is megerősítették a 2024-es aktív évkezdetet, amit a tavalyról elhalasztott tranzakciók és az új, bővülő otthonteremtési kedvezmények generálhattak.
A januári erős tranzakciós adatok bebizonyították, hogy vélhetőleg sok adásvételt már tudatosan januárra készítettek elő a felek. A Duna House várakozása szerint az első negyedévben biztosan fokozódó ingatlanpiaccal számolhatnak a lakásvásárlók és eladók egyaránt, amelyet a csökkenő kamatpálya tovább erősíthet.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Az EU megszavazhatja, amit a méhészek évek óta követelnek

2023. június 28. 16:11
Magyar javaslatra uniós szinten szigorodhat a mézkeverékek származásának jelölése.
 
Nagy István agrárminiszter az elmúlt években számos alkalommal sürgette a mézről szóló uniós irányelv felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a mézkeverékek származásának jelölése során pontosabb információt kelljen biztosítani a fogyasztók számára. Az Európai Bizottság nemrégiben benyújtotta erre vonatkozó javaslatát.

Nőként, női vezetőként az agráriumban

2023. március 08. 12:31
A mezőgazdaságban egyre több a női vezető. Bár még mindig alapvetően férfias szakmaként tartjuk számon, de a nők és a női vezetők megítélése változóban van. Egyre több nő áll helyt ebben az embert próbáló szakmában, elősegítve a mezőgazdaság fejlődését.
A Magyar Mezőgazdaság 10. idei száma március 8-án, a nemzetközi nőnapon jelenik meg, és szerkesztőségünk megragadja az alkalmat, hogy ezúton köszöntsük minden kedves hölgy olvasónkat! Az ENSZ világnapján inspiráló nőkről készített összeállítással kívánunk rávilágítani egyre nagyobb szerepükre és helytállásukra a mezőgazdaságban és az élelmiszerláncban.