Ezernél is több csapat indul a csabai kolbászfesztiválon

2023. október 10. 15:24
Október 19-22. között 26. alkalommalrendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált a CsabaParkban, ahol fellép többek közt a Halott Pénz, Dzsúdló, Rúzsa Magdi, Boban Markovic és Azahriah is - közölték a szervezők. A fesztivál legnagyobb attrakcióinak évről évre a különböző gyúróversenyek számítanak, amelyekre összesen ezernél is több csapatot várnak.
 
Ezernél is több csapat indul a csabai kolbászfesztiválon
Hégelyné Győrfi Ilona, a rendezvény programigazgatója elmondta, a csütörtöki nyitónapon - amikor egész nap ingyenes a belépés -, az óvodások és általános iskolások töltenek kolbászt. Száz csapat számára ingyenessé tették a versenyen az indulást, ezeket a helyeket már lefoglalták.
26. Csabai Kolbászfesztivál
Szintén csütörtökön, amikor a csarnokban megnyílik a mezőgazdasági és élelmiszer-iparikiállítás és vásár, egy ünnepélyes megnyitó keretében adják át a nemzetközi szárazkolbász verseny díjait. Tavaly száznál többet neveztek, a szervezők idén is hasonló számú kolbász beérkezését várják.
 
Pénteken a középiskolások és az egyetemisták gyúrnak, az 50 ingyenes asztalt már jó előre lefoglalták. Szombaton tartják a nemzetközi kolbászgyúró versenyt; vasárnap pedig a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét rendezik meg.
Galéria: 19. Csabai Kolbászfesztivál, első-második nap - 26. Csabai  Kolbászfesztivál
Vasárnap a mangalica kerül a középpontba, Hégely Sándor fesztiváligazgató ugyanis úgy véli, a mangalica méltánytalanul szorult egy időben háttérbe, a Csabai Kolbászfesztivál pedig felvállalta ennek az értékes húsú, szalonnájú, az egészségtudatos táplálkozásban fontos szerepet játszó fajtának a bemutatását, népszerűsítését.
 
A versenyek zsűrielnöke Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke lesz. A fesztivál történetében először az óvodások és általános iskolások versenyén saját korosztályukból is lesznek zsűritagok.
Indulásra készen áll a Csabai Kolbászfesztivál - Starity.hu
Prohászka Béla hangsúlyozta, a zsűri értékeli majd a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációját.
 
A töltöttkáposzta-főző versenyen vasárnap, a zárónapon a szabadtéri színpad előtti téren főnek majd bográcsokban a disznótorok elmaradhatatlan ételei - közölték a szervezők.
26. Csabai Kolbászfesztivál
Hozzátették, a disznóvágás sem hiányozhat a programból, a Csabai Kolbászklub segítségével csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő, vasárnap pedig ismét egy hízót dolgoznak fel a fesztiváli sátornál. A vendégek végigkísérhetik a feldolgozás menetét, a kolbász- és egyéb disznótoros ételek elkészítését, és kóstolhatnak is az elkészült ételekből.
 
Színes lesz a fellépők névsora is: koncertet ad mások mellett a Halott Pénz, Dzsúdló, Fásy Ádám és a Gypsy Kings Experience, Rúzsa Magdi, Boban Markovic, a Neoton Família és Azahriah.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Kiderült, mikortól és mennyiért lehet megvenni az egynapos autópálya-matricát

2024. március 28. 15:27
Tavaly novemberben jelentették be, hogy Magyarországon is bevezetik az egynapos matricát, az Építési és Közlekedési Minisztérium most elárulta a pontos részleteket is.

Az ország első ötcsillagos okospanziója nyílt meg Esztergomban

2023. március 01. 13:20
Ötcsillagos okospanzió nyitotta meg kapuit Esztergomban. A szálláshely kivitelezésekor az elsődleges cél az energiahatékonyság volt.
H11 Rooms Panzió néven okosszálláshely nyitotta meg kapuit Esztergomban, a Hősök terén. A teljesen automatizált folyamatoknak és modern eszközöknek köszönhetően az okospanzió vendégei akár a recepció kihagyásával is bejuthatnak a szálláshely területére és szobájukba.
 
Marosi Gergő, a beruházó cég projektmenedzsere elmondta, hogy az ország első ötcsillagos okospanziójába kóddal, kártyával vagy mobilalkalmazással is bejuthatnak a vendégek, miután online lefoglalták és kifizették a szálláshelyüket. Sőt, bluetoothon és wifin keresztül a TMRW Hotels applikációval még a szobák hűtését, fűtését és áramellátását is ki-bekapcsolhatják, szabályozhatják.