Ezt a hatalmas földbirtokot is elárverezi az állam

2015. október 16. 13:46
"258 hektáros az a legnagyobb birtoktest, amelyet az állami földliciteken elárvereznek Hajdú-Bihar megyében. Összesen félezer földrészletre lehet majd licitálni 16 árverési napon november 23. és december 22. között.
 

Hajdú-Biharban 9500 hektár, többségében szántó, illetve rét és legelő kerülhet földárveréseken a gazdák tulajdonába – közölte az MTI-vel Rácz Róbert megyei kormánymegbízott. A legkisebb, 3,002 hektáros területet Hajdúnánáson, a legnagyobb, 258 hektáros birtoktestet Hajdúdorogon hirdetik meg."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.agrarszektor.hu/foldpiac/ezt_a_hatalmas_foldbirtokot_is_elarverezi_az_allam.5334.html

 

Forrás:

http://www.agrarszektor.hu/

Kapcsolódó cikkek

Össze kell hangolni a vízgazdálkodás és a mezőgazdaság fejlesztését

2019. június 20. 08:20
A vízgazdálkodást és a mezőgazdaságot egymással összhangban kell fejleszteni – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán, egy szakmai konferencián, Budapesten.

FELÉRTÉKELŐDIK A MEZŐGAZDASÁGI ÖNELLÁTÁS SZEREPE

2021. június 17. 13:48
A fenntartható élelmezési rendszerek érdekében jelentősen felértékelődik a kutatás-fejlesztés szerepe, az országok önellátása, a helyi termékek és a rövid ellátási láncok kialakítása. Az Agrárminisztérium egyik fontos célkitűzése mindezek támogatása, elősegítése – emelte ki Bencsik Dávid nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a FAO online eseményére küldött videóüzenetében.