Fa- és Bútoripari Készségtanács újjáalakult

2022. május 27. 10:07
Ma újjáalakult és megkezdte munkáját a Fa- és Bútoripari Ágazati Készségtanács. A két éve létrehozott, most pedig tagjaiban megújult összetételű fórum a szakképzés és a gazdaság kapcsolatát segíti szorosabbá tenni, támogatva a hatékony együttműködést. A készségtanács munkájában a FAGOSZ képviselője is részt vesz.
Fa- és Bútoripari Készségtanács újjáalakult

A napokban vehették át két évre szóló megbízóleveleiket a 19 ágazati készségtanács (ÁKT) új elnökei Palkovics László minisztertől. A Fa- és bútoripar Készségtanács elnöki tisztjére Kovács Tamás (FALCO Zrt.) kapta a megbízást.

Az újjáalakuló ülés napirendje az alábbi volt:

  • ÁKT Elnök és új ÁKT tagok bemutatkozása
  • ÁKT tagi megbízások átadása
  • Az Ágazati Készségtanács 2022. évi munkatervének áttekintése
  • Tájékoztató a 2022. évi duális szakképzési ágazati monitoring projektről
  • Tájékoztató a BKIK és a Fabunió megállapodásáról
  • Egyebek
A tagok megbízatása szintén két évre szól.

A hibrid formában tartott egyeztetésen a résztvevők a napirend szerint, konstruktív szellemben áttekintették és megtárgyalták az aktuális ügyeket. A tagok listája, továbbá az ÁKT által készített publikus felhívások, tájékoztatók, segédanyagok, követelmények a készségtanácsok weboldalán is hamarosan aktualizálásra kerülnek és elérhető válnak.

Folytatás június végén.

Tóth János, ÁKT tag, FAGOSZ-FATÁJ-FATUDAKOZÓ

Kapcsolódó cikkek

106 milliárd forint jut az erdőgazdálkodásra

2019. október 01. 09:04
Több mint 106 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre az erdőgazdálkodás fejlesztésére, ebből erdősítésre közel 40 milliárd forint jut a Vidékfejlesztési programban.

Ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

2022. augusztus 15. 08:15
Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig - erről az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.