Feldman Zsolt: a fák és az erdő a mi ügyünk is

2024. április 12. 15:58
A 2002-ben elindított településfásítási program egyik célja, hogy ráébredjünk, a fák és az erdő a mi ügyünk is, magunk is képesek vagyunk hozzájárulni, hogy szebb környezetünk legyen - mondta Feldman Zsolt a Településfásítási program bakonyszombathelyi állomásán csütörtökön.
Feldman Zsolt: a fák és az erdő a mi ügyünk is
Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára felidézte, hogy a programmal 1500 települést értek el és 46 ezer fát ültettek el 2,5 milliárd forint felhasználásával.
 
A folyamatot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, a faanyagot a Kiskunsági Erdőgazdaság állítja elő, a telepített fajok kiválasztásában pedig a helyi erdészetek nyújtanak szakmai segítséget - ismertette az államtitkár.
Feldman Zsolt: a fák és az erdő a mi ügyünk is
Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a faültetési program iránt nagy az önkormányzatok érdeklődése, és megfigyelhető, hogy a megkapott egyedek mellé saját forrásból további csemetének vesznek, így megtöbbszöröződik az állami támogatás hatása.
Bakonyszombathelyen a programban második alkalommal ültetnek fákat, az első ütemben 20, most 15 fa gazdagítja a település zöldterületeit - ismertette Géringer Istvánné polgármester (független).
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

A Pannonia Bio 15 millió forinttal támogatja a dunaföldvári óvoda energetikai felújítását

2022. december 12. 09:59
Dunaföldvárt is elérte az energiaválság, az emelkedő rezsiszámlák miatt az önkormányzat számos takarékossági intézkedést vezetett be: április elejéig bezárja a fürdőt, a művelődési házat és a könyvtárat egy épületbe költözteti. Ebben a helyzetben különösen nagy segítséget jelentenek azok a fejlesztések, amelyek a helyi intézmények energiahatékony üzemeltetését szolgálják. A három telephelyen működő városi óvoda energetikai felújítása ebből a szempontból is példaértékű, a település polgármestere minimum 30 százalékos megtakarítás remél tőle az energiafelhasználásban. A Pannonia Bio 15 millió forint támogatást biztosít a projekthez, ezen túlmenően további 12,5 millió forinttal járul hozzá a rászoruló dunaföldváriak megsegítését szolgáló szociális programok megvalósításához – írja sajtóközleményében a Pannonia Bio Zrt.

A Balaton sérülékeny, erre most már zenészek is figyelmeztetnek

2023. augusztus 04. 15:16
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Balatorium programja zenészeket is segítségül hívott, hogy minél többen megismerjék a Balaton sérülékenységét.