Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program

2023. január 10. 14:05
2023 első negyedévében tovább támogatjuk az energiaintenzív kkv-kat-jelentette be keddi közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.
 
A kormány 2022. október 1-jével elindította a Feldolgozóipari kkv energiaköltség és beruházás támogatási programot, amelyben 2022-ben 100 milliárd, 2023-ban pedig 120 milliárd forintos keretösszeggel támogatja a vállalkozások működési költségnövekedését, illetve energiahatékonysági beruházásait – közölte a miniszter.
 
Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program
Feldolgozóipari vállalkozások támogatása
A támogatási program célja a hazai mikro-, kis és középvállalkozások likviditási, jövedelmezőségi és versenyképességi problémáinak kezelése, valamint a munkahelyek megőrzése az energiaköltségek (villamos energia és/vagy földgáz) támogatásával, illetve opcionálisan az energiahatékonyságot növelő beruházásokhoz szükséges önerőhöz történő hozzájárulás biztosításával. Kötelező regisztráció a támogatási kérelmek benyújtásához: 2023. január 31-ig (19 óra). A pályázatok beadása: 2023. március 31. További részletek: 
 
 
Változások a programban
Azon vállalkozások is jelentkezhetnek támogatásért, amelyek energiaköltségei az árbevétel 2 százalékát érik el (a korábbi 3 százalékos feltétel helyett). Ez a lehetőség a korábbi 9 ezer helyett 16 ezerre növelte azon kkv-k számát, amelyek számára a program támogatásai elérhetők.
 
Újabb 3 hónappal meghosszabbítják támogatási időszakot, így már 2023. első három hónapjára, azaz az új áramévben is igénybe lehet venni az energiaköltség növekményre vonatkozó támogatást.
 
Kiterjesztik a programot a turisztikai ágazatra. Ennek értelmében a magas energiaintenzitású szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazatokban érintett kkv-k is jogosulttá válnak a támogatásra. Ezzel további 20 ezer kkv előtt nyílik meg a lehetőség, hogy 2023. első három hónapjára vonatkozóan az energiaköltség növekményük 50 százalékát kompenzálja az állam, illetve támogassa energiahatékonysági beruházásaikat.
 
Regisztrálni itt lehet a programra: 
 
 
További agrártámogatásokra pályázati lehetőségek összefoglalója: 
https://www.agroinform.hu/palyazatok/agroinform-agrarpalyazatok-49030-001
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A Pannonia Bio idén csaknem 1 millió tonna kukoricát vásárol a hazai termelőktől

2023. július 06. 11:46
Európa legnagyobb, egy telephelyen működő biofinomítója, a dunaföldvári Pannonia Bio az előzetes tervek szerint várhatóan július közepétől indítja el az új kukoricatermés felvásárlásának első jelentős hullámát a hazai gazdálkodók körében. Az innovációban a világ élvonalába tartozó vállalat bízik abban, hogy a tavalyi, aszályos évet követően kitart a tavasz óta tapasztalható kedvező időjárás, jól alakulnak a hozamok, megfelelő lesz a termés minősége. A termékeit a világ számos országában értékesítő vállalat továbbra is kiemelten ügyel a biztonságra, a kiváló minőségre, ezért a dunaföldvári telephelyen folyamatosan és szigorúan ellenőrzi az alapanyagokat.

Ütemterv szerint halad az ország erdősítése

2023. április 21. 12:43
Ütemterv szerint halad az ország erdősítése, a 2030-ra kitűzött 27 százalékos erdősültség teljesülni fog - jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, a Fejér vármegyei Martonvásáron.