Felmentették az agrártárca helyettes államtitkárát

2017. augusztus 31. 09:13
Felmentette megbízatása alól Román Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkárát Orbán Viktor miniszterelnök. A távozó szakembert a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal vezető kormánymegbízottjává nevezték ki.

Orbán Viktor áthelyezés miatt július 31-i határidővel mentette fel Román Istvánt, aki az FM agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára volt. A miniszterelnök egyúttal – augusztus elsejei időponttal - a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízottjává nevezte ki – derül ki a megjelent határozatokból.

Román felmentését Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, kormánymegbízotti kinevezését pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kezdeményezte a kormányfőnél.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Fontos változás az élelmiszer-automatákon elhelyezett kötelező jelölésekben

2017. április 28. 07:33
2017. április 1-jétől a nem előrecsomagolt termékeket árusító élelmiszer-automatákon  is kötelező jelölni az allergén anyagokat. A módosítás az előrecsomagolt termékeket (pl. csokoládék, szendvicsek) kínáló gépeket nem érinti, ez esetben továbbra is az élelmiszerek csomagolásán találják meg a vásárlók az információkat.

Mi veszett el a lakástakarékkal, és mi lesz most? Kérdések és válaszok az ltp-ről

2018. október 17. 07:59
Megszűnik az ország egyik legkedveltebb befektetési és spórolási formája, a lakástakarék-pénztár (ltp) állami támogatása. A kormány a bankok "extraprofitjára" hivatkozva szántja be, de tényleg annyira sokat kerestek? Kiválthatják a kormány által preferált takarékoskodási módok az ltp-t? Kell-e tartanunk attól, hogy az érvényes szerződésünkkel sem kapjuk meg a pénzt? Mi lesz a társasházak felújítási alapjával? Összeszedtük, mi volt ez az egész és mi következik ezután.