Folyamatos fejlesztés a Kisalföldinél: az év második felére már 25 Lely fejőrobottal dolgoznak

2023. május 15. 10:25
A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. 2023 nyarától a nagyszentjánosi tehenészetben is átáll a robotos fejésre.
 
A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. állattenyésztési ágazata, 2023 nyarától, a baloghtagi telepét követően, a nagyszentjánosi tehenészetében is átáll a robotos fejésre, ezzel így már összesen 25 Lely robotot működtetve.
Folyamatos fejlesztés a Kisalföldinél: az év második felére már 25 Lely fejőrobottal dolgoznak
 
Ezzel a gazdaság eléri Magyarországon a legtöbb Lely fejőrobotot alkalmazó tehenészet státuszát, miután már évekkel ezelőtt is elsők között volt a robotok bevezetésével. A 2 új istálló átadásával 1400 tehén robotos fejését biztosítják.
 
Ezek az adottságok – valamint az a tény, hogy 2022 nyarán, egy héten keresztül a Lely európai rendszerében a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. baloghtagi telepe produkálta a legmagasabb tejhozamot – eredményezték azt, hogy 2023. május 9-10-én a Lely Dairy XL a vállalat telephelyein rendezte meg a csaknem 25 országból érkező, kifejezetten a nagy tehenészetekre szakosodott nemzetközi kereskedői hálózatának szervezett továbbképzését.
Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, világítás és tömeg
Az 1948-ban alapított, 75 éves holland családi vállalat mára már 2100 munkatársával több mint 45 országban van jelen. Az 1992-ben bemutatott első Lely Astronaut fejőrobot óta 32 év telt el, azóta is megtartva a világelső pozícióját a robotosfejés-technológiában, mind a fejlesztések, mind a piaci részesedések terén.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A tűzzel játszunk: komoly következményei lehetnek annak, ahogy a szúnyogokat gyérítjük

2023. augusztus 02. 16:36
Mellékhatásai miatt a kémiai szúnyoggyérítés károsíthatja az ökoszisztémát.
 
Legalábbis ez olvasható a Qubit egyik írásában, amit szerzőként Kemenesi Gábor virológus és Kurucz Kornélia ökológus, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, illetve az egyetemen működő Virológiai Nemzeti Laboratórium munkatársa jegyez.

Így pályázhatnak erdőgazdálkodók vissza nem térítendő támogatásra

2024. március 19. 15:59
A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 60,6 milliárd Ft.
 
Megjelent az "Erdő területeknek nyújtott Natura 2000 kompenzációs kifizetések" (KAP-RD34-1-24) című pályázati felhívás – tudatta a Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága.