Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését

2023. március 08. 13:19
Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között.
 
Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere kedden, a kivitelezési szerződés aláírásakor elmondta: az új útvonal Tatabánya határától az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút-hálózathoz.
Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését
A nyomvonalról három helyen leágazást alakítanak ki Dózsakert, Kertváros és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába.
 
A munkálatok során csaknem 5 kilométernyi útvonalat alakítanak ki. A beruházás teljes költsége 933 millió forint, ebből 733 millió uniós, vissza nem térítendő támogatás, 200 millió forint pedig az önkormányzat önrésze.
Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.
 
A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Rekordszámú társult tag vett részt az MSZÉSZ Nyugati régiójának ülésén

2023. április 28. 13:39
A korábbi évekhez képest új helyszínen, Győrben tartotta hagyományos tavaszi régióülését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) Nyugati régiója. A szakmai fórumnak a Danubius Hotel Rába adott otthont április 26-án.
 
Az új lokáció és a hivatalos programot megelőző, mintegy 30 résztvevővel lezajlott kötetlen hangulatú vacsora jó hatással volt az érdeklődésre, a régióülés 17 szálloda és rekordszámú, 46 társult tag részvételével zajlott.

Íme az összes balatoni szabadstrand, ahol ingyenesen csobbanhatunk

2023. augusztus 03. 12:51
Nagyrészt a tó déli részén találhatók ingyenes strandok.
 
A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan balatoni strandot, ahol ingyenesen lehet fürödni, és ahol parti szolgáltatások is megtalálhatók. Emellett egy térképen ábrázolták azokat a balatoni szabad partokat is, ahol az általános szabályokat betartva lehet fürödni. Az strandokhoz tartozó szabályokról, aktuális szolgáltatásokról, megközelítéséről, parkolási költségéről, jelenlegi képéről a honlapon, a térképre kattintva lehet részletesen olvasni, mi ezekből öt jelentősebbet emeltünk ki.