Folytatódik a helyi termék rendezvénysorozat

2023. augusztus 21. 13:26
Újabb négy helyszín ad otthont és újra a helyi terméké lesz a főszerep a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat októberi rendezvényein.
 
A „Helyi termék” című rendezvénysorozat 2023. október 3. és 17. között folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közös szervezésében, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével – olvasható a NAK cikkében.
Folytatódik a helyi termék rendezvénysorozat
A rendezvényeken elhangzó előadások a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz tartozó jogszabályi változásokról szóló témákat ölelik fel.
 
Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
 
A rendezvényeken a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyvet minden résztvevő számára elérhetővé tesszük, ezzel kívánunk segítséget nyújtani a gazdáknak feladataik megoldásához szükséges döntések napi szintű felelős meghozatalában. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők a rendezvényeken.
 
A rendezvénysorozat első őszi nyitó eseményére 2023. október 3-án Pécsett kerül sor. Ezt követően október 5-én Zalaegerszeg, majd október 11-én Nyíregyháza, és végül október 17-én Szolnok ad helyet a rendezvénynek. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.
 
További információ és regisztráció ide kattintva érhető el.
 
forrás: agrotrend.hu/NAK, Szomi Edina

Kapcsolódó cikkek

Az olcsó import határozza meg a hagyma áralakulását is

2023. november 06. 12:31
A tavalyi rekordáraknál alacsonyabb, de magas szinten stabilizálódó árak jellemzik november elején a lengyel hagymapiacot.
 

Időszakos leállás a Nébih szakrendszereiben

2023. január 02. 12:34
A Nébih felhívja ügyfelei figyelmét, hogy 2023. január 6-a 20 órától 7-e 20 óráig több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. Az időszakos leállásra több, az új típusú agrár- és vidékfejlesztési támogatási rendszer működtetését és a támogatások kifizetését támogató informatikai fejlesztés élesítése miatt kerül sor. Fenti időszakban nem lesznek elérhetők a Nébih által üzemeltetett ügyfél felületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások.