Furcsa állami béremelés jöhet

2018. június 18. 10:48
Elektronikus utalványrendszer segítségével emelné a közszféra dolgozóinak bérét Domokos László. Az Állami Számvevőszék elnöke szerint az így juttatott pénzt csak meghatározott cégeknél költhetik el a dolgozók.

Domokos a Magyar Időknek adott interjúban fejtette ki, hogy a költségvetési szektorban dolgozók fizetésemelésük egy részét utalványként kaphatnák meg, amit csak egészségügyi szolgáltatásra, oktatásra-képzésre, egyéb szolgáltatásokra, megtakarításra költhetnék el, mégpedig meghatározott - főként állami és önkormányzati - cégeknél. Az ÁSZ elnöke szerint ez a megoldás "úgy tenné versenyképesebbé a különféle közszférabeli munkahelyeket, hogy közben segíthetne az állami, önkormányzati cégeken, a gazdaságon és az államkasszán is".

A közszféra dolgozói tehát az utalványban kapott bérüket az egészségükre, a képzésükre, a jövőjük biztosítására fordítanák. Ezzel voltaképpen kiadástól is mentesítenék az államkasszát: egy összeget ugyanis - adott esetben - nem kell kétszer kifizetni, mondja Domokos. AZ ÁSZ-elnök szerint egy ilyen megoldás erősítené a verseny és fehérítené a gazdaságot.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Nébih: több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra

2016. február 26. 08:20
Több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel. 
A cég is még vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe 

Fazekas: Mezőhegyes agrártörténeti kincs

2016. május 26. 08:48
A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságról szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatták a munkát a képviselők szerdán délután.