Gourmet Fesztivál a hétvégén!

2023. június 01. 13:20
Június 2-án újra megnyitja kapuit az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Az “országkóstolóként” is definiálható, három napos rendezvény a legjobb hazai éttermeket és cukrászdákat vonultatja fel a Millenáris területén.
11. alkalommal, már kiforrott recepttel érkezik a gasztrofesztivál: mintegy 50 vidéki és fővárosi étterem, valamint tucatnyi cukrászda adja össze az ország legnagyobb menüjét, amelyen több mint 200 különböző étel és desszert található.Ezt kíséri a szintén rendkívülinek mondható italkínálat, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvére valót – tájékoztatták lapunkat a szervezők.
Gourmet Fesztivál a hétvégén!
Végigtekintve a menün, zavarba ejtő változatossággal találkozhatunk. Nápolyi pizzát kóstolhatunk a Digótól vagy Szabi a Péktől. Az olasz gasztronómiánál maradva, a Pomo D'Oro megmutatja, mi a pizza sushi és milyen a makaróni, ha házi és füstös. Lesz BBQ, méghozzá marhaszegy, de cserépedényben készült vegán töltöttkáposzta is Stoller Marcinál (+52 Etyek). Valamint grill: rablóhús a füredi Vasüzlettől, libanoni nyársak a Baalbeknél vagy a Byblosnál, és steak a Hússzabóságnál.
 
Ázsia a Gourmet-n is népszerű, a 101 Bistro baokkal készül, a Zhu&Co gőzbatyukkal, az Enso – a pacal mellett – tücsköt is kínál, Bíró Lajos tonkatsu rament ad. A Costes Izakaya-nál lesz ceviche, thaiföldi stílusban, Huszár Krisztián (SHO) teriyaki bárányt és céklát készít, a Yama-nál forró tom yum levest szürcsölhetünk. A Hibiscus-nál "eljön" a kimchi mennyország, és persze ott lesz Wang Mester is, mindenféle jóval.
 
A csillagos éttermek és a sztárséfek szintén kitesznek magukért. Az esztergomi 42 Restaurant füstön sült salátával készül, Sárközi Ákos (Borkonyha) mangalicát és pisztrángot is készít, Rácz Jenőnél kacsamell lesz BBQ-zeller dashi emulzióban, a Costes tejesbárányt kínál, Mizsei János (MÁK) pedig idén sem hagyja ki a lángost.
 
Nagyot erősödik a vidék, sok új étterem mutatkozik be a Gourmet-n. A régi és új kiállítóknál a hagyománytisztelők és klasszikusabb ízekre vágyók is megtalálhatják számításaikat: hideg kovászos tökfőzelék (Sparhelt), lecsó és mátrai borzaska (Bori Mami), paradicsomos káposzta (Góré), haltepertő (Horgonyzó), zöldborsófőzelék mangalicás gőzbatyuval (Kistücsök), rántott borjú (Kreinbacher Bistro), hortobágyi palacsinta (Lokal47), vadas nyúl szalvétagombóccal (Öreg Prés), mákos nudli mézharmattal és törökmézzel (Rókusfalvy Etyek), de még medve rillette is lesz medvegombával és medvehagyma pesztóval a székelyudvarhelyi Páva Étterem jóvoltából.
 
Végül, de nem utolsó sorban, soha ennyi cukrászat nem volt még a Gourmet-n. A kínálatban flódni, ekler, pavlova, makaron és csokoládé hegyek, mignonok, gerbeaud, töltött macskanyelv egyaránt szerepel, valamint vegán sütik és high-end desszertköltemények a Mon Petit-től és a Nour-tól.
 
Jegyek elővételben a gourmetfesztival.hu oldalon válthatók, de a helyszínen is kaphatók.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Újranyit a soproni Hotel Lövér, új bérlővel állapodott meg a Danubius

2023. március 02. 13:26
Áprilistól újra várja vendégeit a Hotel Lövér, miután a tulajdonos Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött a Hotel & More Group-pal. A soproni szálloda a jövőben is 3 csillag superior minősítésű szállodaként várja elsősorban szabadidős egyéni és csoportos vendégeit.
 
"Örülök, hogy a Hotel & More lehetőséget látott a Hotel Lövérben, Sopron e klasszikus és népszerű szállodájában, és mi ezzel tapasztalt üzemeltető partnert találtunk. Úgy látom, hogy az idei évben tovább erősödik a turizmus, és ez a Hotel Lövérnek is új lehetőségeket hozhat. A soproni szállodánk már 2014 óta bérleti konstrukcióban üzemelt, ezt a modellt továbbra is szerettük volna fenntartani.” –nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

M4-es autóút: látványos szakaszába ért az építkezés, kinőttek a földből a felüljárók

2024. április 04. 15:02
Tavaly nyár óta tartanak az M4-es autóút építésének munkálatai Törökszentmiklós és Kisújszállás között, ahol a kivitelező vállalat már a felüljárókat építi. Sőt, van, ahol már aszfaltoznak.