Gulyás Gergely bejelentette: döntött a kormány, itt az új rezsiszabály, magyarok tízezreit érinti

2023. április 06. 13:49
Mindenki számolhat azzal, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi mértékét fenn tudják tartani, meg fogják hosszabbítani - hangzott el a ma délelőtt megtartott Kormányinfón. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a megnövekedett energiaárak nagy nehézséget jelentenek a gazdaságnak. 
Gulyás Gergely bejelentette: döntött a kormány, itt az új rezsiszabály, magyarok tízezreit érinti

A kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, egyesületek, alapítványok megsegítéséről döntött tegnap a kormány: beavatkozik a kedvezőtlen feltételekkel megkötött szerződésekbe. A kormány döntése nyomán 14 ezer nem lakossági fogyasztónak lesz így 10 forint alatt gáz MJ-ja, és 80 forint alatt az áram kWh-ként. A 14 ezerből 10 ezer vállalkozást érint a döntés.

Ma délelőtt Kormányinfót tartott Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy szükség van a víziközmű-hálózat fejlesztésére, és a vízárak egységesítésére. A kormány ezért felhatalmazta Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy megoldást találjon a két problémára.

Szentkirályi Alexandra kérdésre válaszolva elmondta, hogy június 30-ig tervezik bevezetni az árfigyelő rendszert, amely segítséget jelenthet a vásárlóknak. Kialakulhat egy árverseny, mely leszoríthatja az inflációt.
 

 

forrás: hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Hogyan módosult a kárenyhítéssel kapcsolatos rendelet?

2023. augusztus 08. 18:21
Megjelent a kárenyhítésre vonatozó rendelet módosítása (31/2023. (VII. 14.) AM rendelet), amelynek részleteire az Államkincstár hívta fel a gazdák figyelmét.

Tavaszig még lehet pályázni munkahelyi képzések támogatására

2023. január 25. 12:43
A kérelmeket a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2023. április 30. napjáig lehet benyújtani.
 
A GINOP Plusz program keretében továbbadott támogatást nyújtanak a munkahelyi képzések megvalósításához. A kérelmeket az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtani - írja a nak.hu a tájékoztatójában.