Gyógyteákat javasol a böjti megtisztuláshoz a bükki füvesember

2021. március 03. 09:29
A böjt megtisztítja a szervezetet, orvosilag bizonyítottan kedvező élettani hatásai vannak.
Gyógyteákat javasol a böjti megtisztuláshoz a bükki füvesember

 

A nagyböjt az önmegtartóztatás, megtisztulás, a nagy eseményre, a húsvétra való testi-lelki felkészülés 40 napja a keresztény kultúrában. 2021-ben ez az időszak február 17. és április 3. közé esik, írja a Györgytea.

KAPCSOLÓDÓ
Szabó Gyuri bácsi úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít belőle
Miközben a parlagfű-irtás nemzeti ügy, szinte hihetetlen, hogy ez az egyik leghasznosabb gyógynövényünk.

Napjainkban a böjt „divattá”, az egészséges táplálkozás részévé vált. A természetgyógyászok rendszeres tisztítókúrákat javasolnak a szervezet méregtelenítése céljából. A böjt valóban megtisztítja a szervezetet – orvosilag bizonyítottan kedvező élettani hatásai vannak, számos nehezen gyógyítható betegség – például reuma, érelmeszesedés, magas vérnyomás, különböző allergiás bőrbetegségek – esetében gyógyhatását igazolták. Vagyis máris gyógyböjtről beszélünk.

A hathetes, azaz majdnem pontosan 40 napos tisztítókúra alatt Gyuri bácsi, a bükki füvesember a csalánlevél teát reggel éhgyomorra – cukor, méz és egyéb ízesítő nélkül – ajánlja fogyasztani.

A csalánlevél a legjobb vértisztító gyógynövény, vastartalma segít a vérképzésben, tisztítja a májat, epét és a vesét. A húgyhólyag és a húgyutak tisztítására, vízhajtásra is alkalmas.

Gyuri bácsi egy kivételes méregtelenítő, salaktalanító hatású keverékteát is összeállított azoknak, akik tisztítókúrába szeretnének fogni, ez a csalánleveles teakeverék, azaz a tisztító. Mivel ebben a keverékben több jótékony hatású gyógynövény hatása adódik össze, még sokrétűbb. A csalánlevél teakeverék diót, csalánt, bodzavirágot, galagonya virágos ágvéget, tejoltó galajt, ezerjófüvet tartalmaz, melyek támogatják legfontosabb méregtelenítő szerveink tisztítását.

Legfontosabb méregtelenítő szerveink a máj és a vese. Ezek helyes működése elengedhetetlen feltétele a teljes méregtelenítésnek.

Ennek érdekében a bükki füvesember hetente egy csésze aranyvesszőfű teát ajánl valamelyik étkezés előtt fogyasztani.

A galagonya a szív munkáját segíti, serkenti a szívizom vérellátását, értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása javallt koszorúér-betegségek esetén. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását.

A böjt alatt sok folyadék fogyasztása ajánlott.

Ha már unjuk a sok vizet, néhány jóízű tea is ajánlott erre az időszakra. Ilyenek az apróbojtorján, a borsmenta, a citromfű, a mezei kakukkfű, a szurokfű és a macskamenta.

Kapcsolódó cikkek

Németország leszámol a műanyagzacskókkal

2019. augusztus 12. 08:09
A kiskereskedelemben használatos műanyagzacskók forgalmazásának teljes tiltásra készülnek Németországban, az ügy a törvényhozás mindkét kamarájában napirendre kerülhet – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap. 

Súlyos bírságot kaphatsz ezért a magyar erdőkben: csak így szedheted idén a medvehagymát

2021. március 03. 09:23
A szakemberek előrejelzése szerint az enyhe tél miatt az átlagosnál hetekkel korábban, akár már március elején elkezdődhet a medvehagyma idei szezonja. Ennek alapján most azt néztük meg, hol érdemes medvehagymát gyűjteni, illetve összeszedtük a szedésre vonatkozó legfontosabb szabályokat is. Lássuk, merre érdemes indulni, ha gyűjtésre adjuk a fejünket.