Ha ilyen tejet vett, meg ne igya - lépett a boltlánc

2023. augusztus 07. 11:33
Többen panaszkodtak rosszullétre a piliscsabai Aldiban vett 1,5 százalékos, saját márkás tej fogyasztása után. Összesen 12 ezer liter italt hívtak vissza - itt vannak az érintett tételek.
Ha ilyen tejet vett, meg ne igya - lépett a boltlánc
Az érintett vásárlók arról számoltak be, hogy fogyasztásakor már kis mennyiségnél is maró érzés jelentkezett a nyelvükön, a nyelőcsövükben, később pedig tartós hasfájás lépett fel. Egy helyi Facebook-csoportban is beszámoltak ugyanezekről a tünetekről, elárulva: miután visszavitték a tejet a helyi boltba, ott szó nélkül visszavették - írta a Blikk.
 
A lap megkereste a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az Aldi saját hatáskörében kivonta a forgalomból a problémás terméket és részletes vizsgálatot indított az ügyben. Ennek része az érintett italok laborvizsgálata is.
A Nébih közlése szerint a kellemetlenségeket a kereskedelmi lánc saját márkás, 1 literes, 1,5%-os ESL teje okozta, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., és a július 25-én szállított tételből 12 408 liter került forgalomba.
 
A jelzett tételből származó terméket a boltok visszaveszik.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Mészáros Melinda: nem is a vendégmunkások foglalkoztatása, inkább az elbocsátásuk lehet a gond

2024. január 23. 14:40
2024. január 22-én az Inforádióban a Liga Szakszervezetek vezetője hangsúlyozta, drágább a harmadik országbeliek foglalkoztatása, ugyanakkor az alkalmazásuknak nincs bérletörő hatása.

A külterületi utak felújításával is segítjük a vidéket

2023. november 30. 14:42
A kormány kiemelten fontosnak tartja a vidéki térségek megerősítését, a gazdaságok versenyképességének megőrzését és a megfelelő infrastruktúra biztosítását. A külterületi utak felújításával is segítjük a vidéket – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Szakolyt és Nyírgelsét összekötő felújított út átadásán november 30.-án, csütörtökön.