Ha ilyen tejet vett, meg ne igya - lépett a boltlánc

2023. augusztus 07. 11:33
Többen panaszkodtak rosszullétre a piliscsabai Aldiban vett 1,5 százalékos, saját márkás tej fogyasztása után. Összesen 12 ezer liter italt hívtak vissza - itt vannak az érintett tételek.
Ha ilyen tejet vett, meg ne igya - lépett a boltlánc
Az érintett vásárlók arról számoltak be, hogy fogyasztásakor már kis mennyiségnél is maró érzés jelentkezett a nyelvükön, a nyelőcsövükben, később pedig tartós hasfájás lépett fel. Egy helyi Facebook-csoportban is beszámoltak ugyanezekről a tünetekről, elárulva: miután visszavitték a tejet a helyi boltba, ott szó nélkül visszavették - írta a Blikk.
 
A lap megkereste a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az Aldi saját hatáskörében kivonta a forgalomból a problémás terméket és részletes vizsgálatot indított az ügyben. Ennek része az érintett italok laborvizsgálata is.
A Nébih közlése szerint a kellemetlenségeket a kereskedelmi lánc saját márkás, 1 literes, 1,5%-os ESL teje okozta, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., és a július 25-én szállított tételből 12 408 liter került forgalomba.
 
A jelzett tételből származó terméket a boltok visszaveszik.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Tájidegenek a napelemek? Már nem, itt a forradalmi megoldás!

2024. május 16. 18:16
Egy berlini napelemes vállalkozás agri-fotovoltaikus (Agri-PV) rendszereinek teherhordó acél alkatrészeit megújuló nyersanyagokkal, len- vagy farosttal helyettesíti.

Megdőlt az idei nyári áramfogyasztási rekord

2023. augusztus 25. 15:35
Az idei nyáron eddig augusztus 21-én, hétfőn este fél 9-kor volt a legmagasabb a magyar villamosenergia-rendszer terhelése a Mavir adatai szerint. Előtte júliusban már volt egy, a mostanihoz közelítő csúcs egy hasonló kánikulai napon a klímaberendezések használata miatt – mondta az InfoRádiónak a Portfolio elemzője.
Hétfőn 6264 megawattos villamosenergia-rendszer terhelést mértek a Mavir munkatársai. A korábbi idei nyári csúcsot július 17-én 18:45 óra környékén regisztrálták, amikor 6154 megawatt volt a pontos érték. Major András emlékeztetett, hogy akkor is nagy meleg tombolt.