Hajdú-Biharban kitört a madárinfluenza

2023. november 14. 14:37
Kitörés köré felállított tíz kilométer sugarú kör érint tíz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei települést.
 
November 7-én Hajdú-Bihar vármegyében is madárinfluenza-kitörést igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), míg november 8-án azt jelentették be: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a laboratóriumi vizsgálat.
Hajdú-Biharban kitört a madárinfluenza
A legfrissebb madárinfluenza hírek nyomán érdeklődtünk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál a B-A-Z megyei fertőzöttségi helyzetről.
 
A Nébih válaszában közölte: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében jelenleg nincs madárinfluenzával érintett baromfitartó telep.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye Tiszadob településen megállapított magas patogenitású madárinfluenza kitörés köré felállított tíz kilométer sugarú kör érint tíz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei települést. Ebben a zónában korlátozások alkalmazandóak a baromfi és baromfitermékek szállításának vonatkozásában.
 
Madárinfluenza elleni védekezésben érintett települések:
 
Girincs, Kesznyéten, Kiscsécs, Prügy, Sajóörös, Taktaharkány, Taktakenéz, Taktaszada, Tiszalúc, Tiszaújváros.
 
forrás: agrotrend.hu / boon.hu

Kapcsolódó cikkek

Rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben

2023. május 24. 13:55
Úgy tűnik, az El Niño és az üvegházhatású gázok miatt rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben. A Meteorológiai Világszervezet (WMO) frissen megjelent jelentése szerint 2023 és 2027 között 98 százalék a valószínűsége annak, hogy legalább egy évben megdől a hőmérsékleti rekord. A szakértők szerint az is aláírható, hogy az ötéves átlag magasabb lesz, mint az előző öt évé.

Elstartolt a 32. Farmer-Expo!

2023. augusztus 17. 15:05
Nagy István: generációváltással, a gazdaság átadásának támogatásával és a termelői együttműködésekkel lehet biztonságosan termelni és tervezni.