Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!

2024. április 10. 13:07
Halált is okozhat az a szalmonella-változat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába.
Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!
Az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban jelentkező szalmonella-fertőzésekről számolt be az EFSA, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság. A megbetegedések közül egy halált okozott – írja az agrarheute. Az EFSA közölte, hogy a fertőzések forrása szennyezett ukrán baromfihús volt.
 
Huszonhárman kerültek kórházba, hatan szenvedtek vérmérgezést, az Egyesült Királyságban pedig egy ember még meg is halt, miután szalmonella-pozitív ukrán baromfihúst evett. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint 2021 szeptembere óta összesen mintegy 500 fertőzést regisztráltak.
 
Az EFSA szerint az emberek Ukrajnából származó fagyasztott csirkemelltől fertőződtek meg.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Rovarfehérje van az élelmiszerben? Most már tudni fogod!

2023. február 01. 13:42
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek.
 
A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium, hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain – jelentette be Nagy István tárcavezető.

Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV

2023. június 07. 13:59
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojást találtak egy magyar rendszámú teherautó rakterében, a 47-es főúton - közölte a hatóság tegnap.