Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!

2024. április 10. 13:07
Halált is okozhat az a szalmonella-változat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába.
Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!
Az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban jelentkező szalmonella-fertőzésekről számolt be az EFSA, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság. A megbetegedések közül egy halált okozott – írja az agrarheute. Az EFSA közölte, hogy a fertőzések forrása szennyezett ukrán baromfihús volt.
 
Huszonhárman kerültek kórházba, hatan szenvedtek vérmérgezést, az Egyesült Királyságban pedig egy ember még meg is halt, miután szalmonella-pozitív ukrán baromfihúst evett. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint 2021 szeptembere óta összesen mintegy 500 fertőzést regisztráltak.
 
Az EFSA szerint az emberek Ukrajnából származó fagyasztott csirkemelltől fertőződtek meg.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Itt a megoldás: így lesz bőséges a paradicsomtermés!

2023. április 21. 12:54
A tavalyi hatalmas aszály nem az első és nem is az utolsó ilyen alkalom volt.
 
A jövőben még több ilyen évre kell számítani, így ideje felkészülni a szélsőséges időjárásra.

Itt a kormány legújabb döntése az árstopokról

2022. december 14. 12:19
A kormány meghosszabbította jövő április végéig az élelmiszerár-stopot – közölte Nagy István agrárminiszter.
 
Nagy István kiemelte, az ársapkák működnek, a vásárlók ugyanis azokból a termékekből vásárolnak többet, amikhez olcsóbban jutnak hozzá. Az AKI Piaci Árinformációs Rendszer adatai alapján az ársapkás termékekből több fogyott idén 2021 ugyanezen időszakához képest. A legnagyobb, 81%-kos növekedés a 2,8%-os UHT tej esetében figyelhető meg, a többi ársapkás termék esetében is 25%-nál nagyobb a fogyasztás bővülése. Lisztből 27%-kal, napraforgó étolajból 44%-kal, csirkemellből 34 %-kal, csont nélküli sertéscombból 46%-kal fogyott több idén eddig, mint az előző év azonos szakaszában. A mennyiségi növekedés oka lehet az is, hogy a vásárlók raktároznak ezekből a termékekből, a miniszter ugyanakkor a felhalmozás helyett a tudatos vásárlásra hívja fel a figyelmet.