Hamarosan minden gazdának használnia kell, készülj fel! Segítünk!

2023. október 20. 17:56
November 9-én a Magyar Államkincstár megbízásából szervez webináriumot az Agroinform. A mobilGAZDA használata lesz a fókuszban, melyben 2025-től kötelező lesz a fotóbeküldés.
 
A Magyar Államkincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokkal foglalkozó részlegének mobilGAZDA elnevezésű alkalmazása azért született meg, hogy a gazdálkodókat segítse a támogatásokkal összefüggő ügyintézési feladatok elvégzésében.
Hamarosan minden gazdának használnia kell, készülj fel! Segítünk!
A mobilGAZDA legfontosabb funkciója lehetővé teszi a termelők számára, hogy hitelesített és geo-referált fényképeket küldhessenek a Kincstár számára a támogatások alapját képező földterületeikről, állataikról, gépeikről vagy mezőgazdasági épületeikről. Az alkalmazás rögzíti a fényképkészítés helyét és irányát, majd továbbítja az adatokat a Kincstárnak. Így
 
a hangsúly a hosszadalmas és költséges helyszíni ellenőrzésekről eltolódhat a fénykép-kiértékelés irányába.
 
2025-től kezdődően – az Európai Bizottság vonatkozó jogszabálya alapján – a fotókészítés kötelező lesz bizonyos intézkedések esetében, ha a gazdálkodó ennek nem tesz eleget, akkor támogatási igényét jogosulatlanként kell kezelni. 2027-től minden területalapú intézkedés esetében kötelező lesz a fotómonitoring használata.
 
Ha többet szeretnél tudni a Közös Agrárpolitika támogatásairól és a mobilGAZDA használatáról, jelentkezz a MobilGAZDA Agroinform webináriumra!
 
A webinárium időpontja: 2023. november 9., csütörtök, 9:00
 
A webinárium online lesz követhető az Agroinform portálon. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A csatlakozási linket emailben fogják megkapni a jelentkezők.
 
A program részleteivel hamarosan jelentkezünk!
 
A Kincstár a mobilGAZDA-ra nem mint egy elkészült munkára tekint, hanem egy olyan eszközre, ami egyre nagyobb szerepet tölt majd be az agrártámogatások ügyintézésében. Ennek megfelelően folyamatosan fejlesztik tovább egyrészt saját ötleteik, másrészt a felhasználói visszajelzések alapján. A letöltések száma - meghaladva a várakozásokat- már átlépte a 36 ezret. Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Google Play és App Store digitális tartalomszolgáltatóknál.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Lassulhat a termőföld drágulása: most szavaznak a törvényről

2022. december 07. 12:42
Még az idén elfogadhatja az Országgyűlés a földtörvénnyel kapcsolatos módosításokat, a most tárgyalt csomag zárószavazása a jövő héten lesz – mondta  Andréka Tamás, az Agrárminisztérium államtitkára a múlt heti Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián. A módosításcsomag négy nagyobb területet fog érinteni: földvédelem, állami földekre vonatkozó rendelkezések, földforgalmi változások és az osztatlan közös tulajdon megosztását érintő módosítások. Sokan arra számítanak, lassulni fog a termőföldárak gyors emelkedése.

Rendkívül fontos követeléseket fogalmaztak meg a közösen tiltakozó gazdaszervezetek

2024. február 22. 16:50
Forgalomakadályozó demonstrációkat tartanak a résztvevők.
 
Az Európai Unió mezőgazdasági politikája ellen tiltakoztak csütörtökön forgalomakadályozó demonstrációkkal négy visegrádi ország, valamint Lettország és Litvánia gazdaszervezetei. A tiltakozásokat a bolgár, a horvát, a román és a szlovén gazdák képviselői is támogatták.