Hamarosan rajzanak a szentjánosbogarak

2023. június 09. 14:00
Az Alcsúti Arborétumban minden júniusban hatalmas látványosság a szentjánosbogarak rajzása. Bogár- és időjárásfüggő jellegéből adódóan pontos dátum nem hirdethető meg előre, de az biztos, hogy most már a küszöbön áll. Érdemes figyelni a híreket!
 
Az Alcsúti Arborétum honlapján egyelőre annyi információ olvasható, hogy június második felében várható a rajzás;
Facebook-oldalukon pedig azt ígérik, hogy hamarosan részletes információval szolgálnak.
 
Hamarosan rajzanak a szentjánosbogarak
A Vértes lábánál elterülő, közel negyvenhektáros Alcsúti Arborétumnak két olyan látványossága van, ami messzebbről is odavonzza a turistákat: az egyik a tél végi hóvirágünnep, a másik pedig a nyári szentjánosbogár-rajzás.
 
Szent Iván-éj környékén egyedi természeti jelenség a szentjánosbogarak tánca, így csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében arra látogatnak.
Szentjánosbogár kerestetik! – A napfény illata
 
Az időpont bogár- és időjárásfüggő, indulás előtt mindenképpen érdemes utánanézni az arborétum elérhetőségein az aktuális információknak.
 
A rajzás ideje alatt mindennap (hétköznap is) 20.30-kor, 20.45-kor és 21.00-kor indul szakvezetés, melynek hossza körülbelül 1-1,5 óra. Az arborétumba 21.00-ig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, azonban kizárólag saját felelősségre, valamint a jegyár ebben az esetben sem változik. Előzetesen csak a 15 fő feletti csoportoknak kell regisztrálniuk a szakvezetésre.
 
Az arborétum honlapján és Facebook-oldalán lesz friss információ, amint többet tudnak a helyi szakemberek.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Tihany és Tapolca már triplázott, augusztusra is forró a foglalási kedv a Balatonnál

2023. július 27. 14:29
A főszezonban eddig több mint 700 ezer vendége volt a Balatonnak, június 1. és július közepe között 2,4 millió éjszakát regisztráltak a szálláshelyek, ami 2019-es év forgalmának 98,6%-a. A júliusi forgalom már most több mint 3%-kal a „bezzegév" felett alakult, és az augusztusi foglalások is ígéretesek.

Különleges tárlatok és tavaszi zsongás Vácott

2023. április 12. 11:53
Pattanj kerékpárra, vagy válaszd az elektromos vonatot, de jöhetsz autóval is. Sőt április végétől a szárnyashajó is iderepít. Mindössze fél órára Budapesttől, Vác, a varázslatos Duna-parti barokk kisváros tavaszi kiruccanásokra tökéletes választás.
 
"Sajdik szerint Petőfi" – időszaki kiállítás a Sajdik Gyűjteményben: a Vác Főterén található állandó kiállítás mintegy 130 eredeti alkotáson keresztül mutatja be Sajdik Ferenc grafikus, karikaturista eddigi életművét. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a Pannónia-ház emeletén megnyílt a "Sajdik szerint Petőfi" című időszaki kiállítás, amely a grafikus könyvillusztrációit mutatja be, és május 14-ig látogatható.