Hamarosan rajzanak a szentjánosbogarak

2023. június 09. 14:00
Az Alcsúti Arborétumban minden júniusban hatalmas látványosság a szentjánosbogarak rajzása. Bogár- és időjárásfüggő jellegéből adódóan pontos dátum nem hirdethető meg előre, de az biztos, hogy most már a küszöbön áll. Érdemes figyelni a híreket!
 
Az Alcsúti Arborétum honlapján egyelőre annyi információ olvasható, hogy június második felében várható a rajzás;
Facebook-oldalukon pedig azt ígérik, hogy hamarosan részletes információval szolgálnak.
 
Hamarosan rajzanak a szentjánosbogarak
A Vértes lábánál elterülő, közel negyvenhektáros Alcsúti Arborétumnak két olyan látványossága van, ami messzebbről is odavonzza a turistákat: az egyik a tél végi hóvirágünnep, a másik pedig a nyári szentjánosbogár-rajzás.
 
Szent Iván-éj környékén egyedi természeti jelenség a szentjánosbogarak tánca, így csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében arra látogatnak.
Szentjánosbogár kerestetik! – A napfény illata
 
Az időpont bogár- és időjárásfüggő, indulás előtt mindenképpen érdemes utánanézni az arborétum elérhetőségein az aktuális információknak.
 
A rajzás ideje alatt mindennap (hétköznap is) 20.30-kor, 20.45-kor és 21.00-kor indul szakvezetés, melynek hossza körülbelül 1-1,5 óra. Az arborétumba 21.00-ig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, azonban kizárólag saját felelősségre, valamint a jegyár ebben az esetben sem változik. Előzetesen csak a 15 fő feletti csoportoknak kell regisztrálniuk a szakvezetésre.
 
Az arborétum honlapján és Facebook-oldalán lesz friss információ, amint többet tudnak a helyi szakemberek.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagyváradon számos kedvezményt élvezhetnek idén a turisták

2023. március 24. 13:07
Kedvezményekkel várják a turistákat az idei turisztikai idényben Nagyváradon - írta szerdai közleményében a romániai város és térsége turizmusát népszerűsítő turisztikai egyesület (APTOR).
A szerdán rajtolt, év végéig zajló turisztikai kampányt negyedik éve hirdeti meg az önkormányzati egyesület, célja turistákat vonzani a szecessziós palotáiról híres partiumi városba. A kampány lebonyolításában az önkormányzat, a közszállítási vállalat, a múzeumok és műemlékvédő egyesületek, a kávézók és éttermek is részt vesznek.

Mától kóstolható az ország tortája

2023. augusztus 18. 15:38
Mi az: fügés, karamellás, tokaji aszús és most mindenki erről beszél? - teszi fel a kérdést a kormányszóvivő a legújabb videójában. Szentkirályi Alexandra hozzátette: ez nem más, mint az idei év ország tortája, a Spicces füge respektus, melynek készítésébe ő is bepillantást nyerhetett.